Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Είναι πράγματι ακατανόητο να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα η ακριβής ημερομηνία των εθνικών εκλογών!

Υπάρχει πλήθος κόσμου που σχεδιάζει ταξίδια στο εξωτερικό τους επόμενους δύο-τρεις μήνες και θα ήθελε να ξέρει, θα ήθελε να ψηφίσει.

Ακόμα και σε χώρες του τρίτου κόσμου, ακόμα και σε χώρες που -υπεροπτικά και άδικα- ονομάζουμε υπανάπτυκτες, οι υπήκοοι τους ενημερώνονται από το πολιτειακά ανώτερο εκτελεστικό όργανο, μήνες πριν, για το πότε θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εθνικές εκλογές.

Ήδη ο Ερντογκάν ανακοίνωσε στους Τούρκους υπηκόους του ,ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου.

Σε χώρες της δυτικής ,κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μήνες αλλά και χρόνια πριν γνωρίζουν οι πολίτες την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών!

Στη χώρα μας τι συμβαίνει;

Τόσο πολύ μας υποτιμά ο πρωθυπουργός;

Γιατί συμπεριφέρεται ως φύλαρχος σε ιθαγενείς;

Είναι επτασφράγιστο μυστικό η ημερομηνία διενέργειας εκλογών;

Είναι μέσο αιφνιδιασμού κατά πολιτικών αντίπαλων;

Τι φοβάται ο πρωθυπουργός που τρενάρει τη διαδικασία και δεν ανακοινώνει, ούτε κάποιες σκέψεις του, (σχετικές με την ημερομηνία εκλογών) στους συνεργάτες του;

Νοείται σοβαρός πρωθυπουργός και σοβαρό κράτος, όταν θα πρέπει να τρέξουμε σε μάντισσες και χαρτορίχτρες για το πιο απλό πράγμα: να μάθουμε ποτέ θα ψηφίσουμε!!!

Φίλος μου που πρόκειται να παντρέψει την κόρη του τον προσεχή Μάη, μου έλεγε με παράπονο ότι παίζει μεγάλο ρόλο στον προγραμματισμό τέτοιων εκδηλώσεων, η ακριβής ημερομηνία των εκλογών. (Τέλεση μυστηρίου, δεξίωση, δείπνο, γλέντι με καλεσμένους που πρέπει να σπεύσουν στην εκλογική τους περιφέρεια δε γίνεται!!!).

  • Αν και το σημαντικότερο για μένα είναι ο πρωθυπουργός να αποκτήσει μία ευρωπαϊκή κουλτούρα επί του θέματος, εκτός και αν νομίζει ότι απευθύνεται στους αμαθείς, απολίτιστους υποτελείς του. Μήπως έχει την αίσθηση ότι διαφεντεύει έναν γιδότοπο, ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει;

Η δημοκρατία έχει ανάγκη από σαφείς εξηγήσεις μεταξύ άρχοντα και αρχομένων, χαζοδιλήμματα και άδηλες προθέσεις για τα δέοντα και βασικά (όπως ο χρόνος διενέργειας εθνικών εκλογών) είναι δείγματα μίας κυβέρνησης που αδυνατεί να ανταποκριθεί και στα πιο απλά λειτουργικά καθήκοντα της.

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr