Γράφει ο Γεώργιος Μουζόπουλος*

Επειδή τα νοσοκομεία δεν είναι μόνο οι γιατροί ...

Θεωρώ χρέος να αναφέρω τα προβλήματα των λοιπών υγειονομικών πλην των γιατρών για τα οποία οφείλει να παίρνει θέση κάθε πολιτικός φορέας που επισκέπτεται τα νοσοκομεία…

Τα αιτήματα των υγειονομικών (πλην των ειδικών ιατρών) περιλαμβάνουν:

Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα επαγγέλματα, από τη στιγμή που οι επικουρικοί συνάδελφοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Πόσο λογικό είναι οι επικουρικοί συνάδελφοι να ανήκουν στα βαρέα επαγγέλματα, αλλά όχι οι μόνιμοι;

Διαδικασία μονιμοποίησης των συμβασιούχων - επικουρικών εργαζόμενων στο νοσοκομείο (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, μαίες, τεχνολόγοι ακτινολόγοι, πλήρωμα ασθενοφόρων, τραυματιοφορείς, βοηθητικό προσωπικό νοσοκόμων, βοηθοί φαρμακείου, γενικών καθηκόντων, φύλακες, σιτιστών, διοικητικών κ.α.), διότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες για πολλά χρόνια.

Σαφής περιγραφή του καθηκοντολόγιου των νοσηλευτών των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, έτσι ώστε να υπάρχει η νομική κάλυψη για όλους, αλλά και ιδίως των ΔΕ συναδέλφων (που πολλές φορές στηρίζουν την βάρδια μόνοι τους χωρίς την παρουσία συναδέλφου κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ) ως προς την εκτέλεση νοσηλευτικών πράξεων.

Αξιοκρατική εξέλιξη των νοσηλευτών με συγκεκριμένα επαγγελματικά και επιστημονικά κριτήρια και όχι με απευθείας αναθέσεις.

Προσαύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για τις μαίες, τους ΔΕ τεχνολόγους ακτινολόγους και τους τραυματιοφορείς, όπως ισχύει για τους λοιπούς υγειονομικούς (πλην ιατρών).

Χορήγηση επιδόματος ακτινοβολίας στους Τεχνολόγους Ακτινολόγους κατηγορίας ΔΕ που στηρίζουν βάρδιες μόνοι τους, χωρίς την παρουσία συναδέλφου κατηγορίας ΤΕ και εκτίθενται στην ακτινοβολία.

Χορήγηση άδειας ακτινοβολίας στους Τεχνολόγους Ακτινολόγους.

Επιμόρφωση και εξέλιξη των τραυματιοφορέων κατηγορίας ΥΕ σε κατηγορία ΔΕ.

(*) Ορθοπαιδικός Χειρουργός Νοσ. Σπάρτης, Αναπληρωματικός Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ν. Λακωνίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr