ΛΕΣΒΟΣ. Ανάστατη η Λέσβος μετά το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Άψυχα σώματα παιδιών, αντρών και γυναικών ξεβράστηκαν σε παραλία του νησιού και στο σημείο κλήθηκαν άντρες του λιμενικού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα θύματα ήταν μετανάστες που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια με βάρκα για να φτάσουν στην Ελλάδα. Κάτω από συνθήκες που για την ώρα δεν είναι γνωστές, η βάρκα τους βυθίστηκε και οι ίδιοι έχασαν τη μάχη στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν ότι το ναυάγιο σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες αλλά δεν έγινε γνωστό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 4 από τις σορούς εντοπίστηκαν στη στεριά και άλλες 2 μέσα στη θάλασσα. Ακόμα ένα άτομο βρέθηκε νεκρό λίγο πριν τις 09.00 στη θαλάσσια περιοχή και έτσι ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε στους 7. Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως, το πρωί, από περαστικούς, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα πτώματα που ξέβρασε η θάλασσα.

Επτά λοιπόν έως τώρα τα πτώματα που έχει ξεβράσει η θάλασσα και εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί, στην ακτή μπροστά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα στη Λέσβο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για μετανάστες που πνίγηκαν σε ναυάγιο βάρκας στην οποία επέβαιναν.

Στην περιοχή δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν για την εξεύρεση πιθανά επιζώντων. Δείτε τις ανατριχιαστικές εικόνες της ιστοσελίδας stonisi.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις