ΣΠΑΡΤΗ. Τα Χρύσαφα και η Σπάρτη βιώνουν συγκλονιστικές ώρες μετά τον φόνο του γιατρού. Η οικογένεια Προβιά (γονείς και τρία παιδία) είναι δύο στρατόπεδα. Το ένα αποτελούν οι δύο γονείς και το άλλο τα τρία παιδιά.

Ο δράστης Παναγιώτης Προβιάς αναφέρει: «Το έκανα αλλά δεν ήταν προμελετημένο. Δεν προσχεδίασα τίποτα. Ήταν η κακιά στιγμή έπειτα από βαριές κουβέντες που ανταλλάξαμε». Προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του γαμπρού τους στην Αγία Βαρβάρα.

Η σύζυγος του δράστη ανέφερε ότι «δεν προέτρεψα τον σύζυγό μου στο φονικό. Είμαι αθώα, δεν ήμουν εκεί. Έπειτα πήγα για να τον συνοδέψω στο αστυνομικό τμήμα».

Η σύζυγος του θύματος και κόρη του δράστη Αγγελική Προβιά σημείωσε: «Όλα έγιναν άνευ αιτίας. Ο πατέρας μου ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλο αυτό. Την ώρα του φονικού μιλούσα με τον σύζυγό μου στον τηλέφωνο. Πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια. Η κόρη μου βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει στην κόρη μου «πού πας με τον ψυχάκια». Όταν έμπαινε ο σύζυγός μου στην είσοδο της πολυκατοικίας άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει «Ρίξτου, ρίξτου». Τότε άκουσα έναν πυροβολισμό και ο σύζυγός μου σταμάτησε να μιλάει». Ακουσε τη μητέρα της να φωνάζει «ρίξτου, ρίξτου», άκουσε τους πυροβολισμούς και άρχισε να φωνάζει έντρομη το όνομα του συζύγου της, που δεν την απαντούσε στο τηλέφωνο. Άκουσε τον πατέρα της να λέει «σε έφαγα σαν μπεκάτσα»…».

«Θεωρώ ότι ο πατέρας μου είχε προαποφασίσει να τον σκοτώσει»

Όπως υποστήριξε ο γιος του δράστη: «Όσες φορές μιλούσα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο άκουγα τη μητέρα μου από μέσα σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβρη του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για 5-6 μέρες και ξανά φεύγουν. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 13 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν».

Και συνέχισε: «Ο πατέρας μου θεωρώ ότι το είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και γι’ αυτό έφερε και το όπλο από την Σπάρτη. Η δε μητέρα μου, θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφασή του με την προτροπή της και τη συμπεριφορά της. Γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται ή θα είναι έξω. Επίσης, γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με την σύζυγό μου γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού όπως και έγινε».

«Μέχρι πριν 3 χρόνια οι σχέσεις τους ήταν καλές και το ζευγάρι άφηνε τα παιδιά στους παππούδες. Ωστόσο, οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Τότε, μετά από δική μου προτροπή βρήκαν μια γυναίκα για να κρατάει τα παιδιά μέχρι που αραίωσαν τις σχέσεις με τους παππούδες. Οι γονείς μου θεώρησαν ότι γι’ αυτό έφταιγε ο γαμπρός μου και έγιναν εχθρικοί απέναντί του. Θεωρώ ότι επειδή έχαναν τον έλεγχο δημιούργησαν όλη αυτή την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών με σκοπό να πάρουν εκείνοι την επιμέλεια. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους μου το είχαν πει ρητώς», πρόσθεσε ο γιος του δράστη.

Το εξώδικο από τα πεθερικά και η απάντηση του ζευγαριού

Η εκπομπή «Live News» παρουσίασε ένα ντοκουμέντο, όπου για πρώτη φορά αποκαλύπτεται όσα έλεγε το θύμα με την σύζυγό του σε ένα εξώδικο το οποίο είχαν στείλει ως απάντηση σε εξώδικο του πεθερού του και της πεθεράς του.

«Αυτό που σας έχει πειράξει είναι ότι πλέον δεν γνωρίζετε λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας από τότε που σας απαγορεύσαμε να λειτουργείτε παρεμβατικά. Το να κοιτάτε από την “κλειδαρότρυπα”… Διαμαρτυρόμαστε για το ψευδές και συκοφαντικό εξώδικο που μας αποστείλατε όπου με γενικότητες και αοριστίες μας μέμφεστε ως γονείς.

Σας ζητούμε να πάψετε να ενοχλείτε τόσο εμάς όσο και τα ανήλικα τέκνα μας και να μην ξαναπάτε στο σχολείο τους να τα ενοχλήσετε.

Σας ζητούμε όπως πάψετε να κατηγορείτε εμάς στα παιδιά μας και να τα πιέζετε καθώς ήδη τους έχετε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και όποτε έρχονται σε επαφή μαζί σας φοβούνται μην εξυβρίσετε πάλι τους γονείς τους.

Σας ζητούμε να πάψετε να παρεμβαίνετε στα τα του οίκου μας και επιτέλους να αντιληφθείτε ότι είστε γιαγιά και παππούς και ότι έχουμε την δική μας οικογένεια την οποία δεν γίνεται να θέλετε να κατευθύνετε με δικές σας αποφάσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ποια ήταν η σχέση κόρης και γιατρού

Πληροφορίες γύρω από τη σχέση του ζευγαριού αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί αλλά χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και εντάσεις. Ο προγραμματισμός για ανέγερση κατοικίας στα Χρύσαφα είχε ανασταλεί από τον γιατρό ο οποίος αναζητούσε ακίνητο για αγορά στην Ελαφόνησο. Η σύζυγός του και κόρη του δράστη ζούσε μεγάλο διάστημα στην Σπάρτη όπου διατηρούσε επαγγελματικό χώρο στο κέντρο της πόλης. Στην Σπάρτη είχε αναπτύξει επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές σχέσεις. Να σημειωθεί ότι η Αγγελική Προβιά όταν έγινε το φονικό βρισκόταν στη Σπάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις