ΣΠΑΡΤΗ. Μία πολύκροτη υπόθεση που τάραξε τη Σπάρτη και «σημάδεψε» την Μαγούλα μπήκε σε φάση διαλεύκανσης. Πρόκειται για τον θάνατο του νέου συμπολίτη μας Γιάννη Βάρλα, που πριν απο 3,5 χρόνια, βράδυ καλοκαιριού, βρέθηκε νεκρός στο πάρκο της Μαγούλας.

Η υπόθεση έχει μπει μια φορά στο Αρχείο. Έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε απο την Ελληνική Αστυνομία. Έχει προβληματίσει για τον τρόπο που την διερεύνησε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Ιατροδικαστική επιστήμη είναι απόλυτα εκτεθειμένη.

Η οικογένεια του Γιάννη Βάρλα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει βιώσει όσα αρνητικά και ψυχοφθόρα συναισθήματα μπορεί να υπάρχουν. Λίγοι είναι αυτοί που στάθηκαν στο πλευρό της όταν επιχειρούσε να αποδείξει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Σήμερα τόσο η οικογένεια όσο και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη ρίχνουν «φώς» στην υπόθεση με ακράδαντα στοιχεία κι επιχειρήματα. Πολύ σύντομα οι Αρχές θα αξιοποιήσουν υπάρχοντα σαφή και ισχυρά στοιχεία για να διορθώσουν ολιγωρίες, αστοχίες και σφάλματα του παρελθόντος.

Σημαντική στην έρευνα υπήρξε η συμβολή του notospress.gr και του Νότος 94.9 fm.