ΣΠΑΡΤΗ. Στον Εισαγγελέα Σπάρτης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ώρα 16:00 οι Ρομά 2 άνδρες και 2 γυναίκες προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ή αρπαγής παιδιών.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια νέων Ρομά που ελέγχονται για δύο παιδιά στις οικογένειές τους που το test DNA ήταν αρνητικό, δηλαδή δεν είναι φυσικά παιδιά τους.

Όλα άρχισαν όταν η Αστυνομία αξιοποίησε καταγγελία – πληροφορία σύμφωνα με την οποία μία οικοπγένεια Ρομά από την Τραπεζοντή και ένα ζευγάρι Ρομά από τα Καλύβια Σοχάς εμφανίζουν ως παιδιά τους ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, περίπου 4 ετών χωρίς να μπορούν να αποδείξουν υιοθεσία.

Το αγοράκι της οικογένειας

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Ρομά που έχει ημιτελές σπίτι στην Τραπεζοντή, φέρεται να έχει κοντά στα τρία κοριτσάκια του προσθέσει κι ένα αγοράκι. Μάλιστα απ’ ότι φαίνεται και στο ρεπορτάζ του notospress.gr ήταν το αγαπημένο παιδί της οικογένειας. Ωστόσο μετα από test DNA αποδείχθηκε ότι καμία βιολογική σχέση δεν είχε το αγοράκι με τους γονείς του.

Το ξαθνό κορίτσι

Οι πληροφορίες, τις οποίες με μεγάλη δυσκολία συγκεντρώνουν οι δημοσιογράφοι της Σπάρτης, θέλουν τον κοριτσάκι να είναι το μοναδικό παιδί της άτεκνης οικογένειας. Μάλιστα αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν είναι ένα γλυκό κορίτσι με γαλανά μάτια ηλικίας περίπου 4-5 ετών.

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος για να αποδειχθεί αν τα δύο παιδιά έχουν υιοθετηθεί παράνομα, αν έχουν υιοθετηθεί άτυπα ή αν είναι προϊόν αρπαγής.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές της Αθήνας σήμερα ώρα 6:00 θα γίνει ενημέρωση των ΜΜΕ για την υπόθεση.
Δείτε σε λίγο το video