ΣΠΑΡΤΗ. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο Τρισάγιο που τελέστηκε στη Μαγούλα Σπάρτης το Σάββατο 9/7 στη μνήμη του Γιάννη Βάρλα. Ο άτυχος άνδρας, 49 χρόνων τότε, δολοφονήθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια στις 12 Ιουλίου 2011, στη Μαγούλα όπου ζούσε. Τον βρήκε νεκρό η ίδια του η μητέρα. Ήταν βάναυσα χτυπημένος, ξαπλωμένος μπρούμυτα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Οι έρευνες φαίνεται ότι αποδίδουν σοβαρές ευθύνες σε δώδεκα ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο η οικογένεια του και οι πολίτες ζητούν απαντήσεις που εδώ και 5 χρόνια δεν έχουν δοθεί. Η μάνα του άτυχου Γιάννη ζητά τους φονιάδες του παιδιού της στην κάμερα του Best.

Πάντως, η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση φαίνεται πως εντοπίζει ελλείψεις σε επίπεδο οργανωμένης ετοιμότητας, επιχειρησιακού σχεδιασμού κατά τη διαχείριση της έρευνας, έλλειψη συντονισμού και ανεπάρκεια στην υλοποίηση των ανακριτικών ενεργειών. Στους πολίτες ωστόσο δεν αρκούν όσα με αργούς ρυθμούς αποδίδει η έρευνα. Θέλουν να ξέρουν ποιός ή ποιοί σκότωσαν τον καλοκάγαθο Γιάννη.

Εξάλλου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ και τα αποτελέσματά της αναμένονται σύντομα.

Για την υπόθεση που βρίσκεται στην κύρια ανάκριση, έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων.