ΣΠΑΡΤΗ. Προ ημερών στο πάρκο της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη δημιουργήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε μια νεαρή και ένα νεαρό. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και προηγούμενο και μετά από ανταλλαγή φράσεων ο νεαρός, που έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλα ποινικά αδικήματα, επιτέθηκε στην νεαρή κτυπώντας την στο πρόσωπο, ενώπιον μάλιστα του αδελφού της και της παρέας της. Σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Στο δεύτερο περιστατικό βίας που συνέβη χθες το νωρίς το βράδυ στην Οδό Όθωνος Αμαλίας (παλαιά Νομαρχία) στη Σπάρτη, κοπέλα 18 ετών από τη Σπάρτη δέχτηκε βίαιη επίθεση από νεαρό Σπαρτιάτη ηλικίας 15 ετών που γνώριζε. Μετά από κλήση περαστικών επενέβη η Αστυνομία ενώ η κοπέλα διεκομίσθη προληπτικά στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Λόγο αργότερα στο Τμήμα Σπάρτης δόθηκαν και από τους δύο αμοιβαίες εξηγήσεις ενώπιον και των οικογενειών τους και το θέμα έληξε αφού δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Οι εποχές είναι δύσκολες, οι νέοι βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης και είναι αναμενόμενες και εκρήξεις ακόμα και βίαιες συμπεριφορές. Ωστόσο υπάρχουν και περιστατικά που φανερώνουν μια ροπή κάποιων νέων στη βία, ανεξαρτήτως ψυχολογικής πίεσης που δημιουργεί ο εγκλεισμός τους.