ΠΥΛΟΣ. Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Κυριακής 27/6, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 34χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''HARINGVLIET'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 71ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω και τον μετέφερε στον λιμένα Πύλου, απ΄ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πύλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου κι εξήλθε.

ΠΟΡΟΣ. Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 27/6, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρου, η ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή στενού ''ΠΟΡΟΥ-ΓΑΛΑΤΑ''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω μέλος πληρώματος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του σκάφους στο λιμένα Πόρου, μπερδεύτηκε στα σχοινιά και έπεσε στη θάλασσα. Στη συνέχεια, περισυνελέγη από διερχόμενο ερασιτεχνικό σκάφος και αποβιβάστηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, απ΄ όπου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες της Κυριακής 27/6, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου σε βραχώδες σημείο στην παραλία ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ'' του Δήμου Μονεμβασιάς. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις