ΣΠΑΡΤΗ. Στην μακρόχρονη ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, ένας μακρύς, δυστυχώς, κατάλογος πυροσβεστών έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, έχει «σημαδέψει» την επιτυχή πορεία του Σώματος σε όλους τους τομείς δράσης του.

Από το 1911 έως σήμερα, 57 Πυροσβέστες δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης, έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας.

Σαν σήμερα, το 2000 σαν λαίλαπα σάρωσε τη Σπάρτη η είδηση ότι ο Διοικητής της Υπηρεσίας, που καταπλακώθηκε από βράχο σε απόκρημνη περιοχή του Ταϋγέτου κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς, έχασε τη μάχη για την ζωή του, στην εντατική. Ο πεσών ήταν ο αντιπύραρχος Γκάτσος Ηλίας, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης

Γεννήθηκε το 1952, στην Ασσέα Αρκαδίας. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 15-7-1977. Υπηρέτησε στον Πειραιά, τους Γαργαλιάνους, την Τρίπολη και τελευταία στην Π.Υ. Σπάρτης, ως Διοικητής αυτής. Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Ο τραυματισμός που υπέστη κατά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στον Ταΰγετο, στις 14 Ιουνίου 2000, αποδείχθηκε μοιραίος. Στις 23 Ιουλίου, ύστερα από δοκιμασία 37 ημερών στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο.

Η οικογένεια του θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Σπάρτη και η Λακωνία οφείλουν πολλά στον Ηλία Γκάτσο, τόσο για το έργο του όσο και για τον θάνατό του, οφειλή που ίσως ποτέ δεν θα εξοφληθεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις