ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε εξι τουλάχιστον περιπτώσεις κλήθηκε το Λιμενικό στις Θάλασσες της Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο.

Συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες του Σαββάτου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 61,55 και 28 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα πριν την φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας, εντοπίστηκε ο 61χρονος οδηγός του ανωτέρω οχήματος με τη συνέργεια της 55χρονης συνοδηγού, να μεταφέρουν τον 28χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Συνελήφθη 20χρονη αλλοδαπή, στον λιμάνι Πατρών

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα. Η 20χρονη συνελήφθη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

Θάνατος γυναίκας στην Αίγινα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθώνα ν. Αίγινας, 75χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Οβίδα στο λιμάνι της Μεθώνης

Ένα πυρομαχικό (πιθανόν οβίδα) εντοπίστηκε χθες από ιδιώτη, επί του λιμένα Μεθώνης Ν. Μεσσηνίας, πλησίον λιμενοβραχίονα. Από το Λιμεναρχείο Πύλου, ο ανωτέρω χώρος έχει σημανθεί κατάλληλα και φυλάσσεται, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την εξουδετέρωση του ανευρεθέντος πυρομαχικού.

Νεκρή γυναίκα στην παραλία της Μεθώνης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 78χρονη αλλοδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μεθώνης Ν. Μεσσηνίας. Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Νεκρός επιβάτης σε σκάφος αναψυχής στην Πύλο

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι 62χρονος αλλοδαπός επιβάτης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής σημαίας Γερμανίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο πλησίον του λιμένα Μαραθόπολης. Για το σημείο απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ “ΣΤΕΛΛΑ” Σ.Π. 273, με τη συνδρομή των οποίων ο 62χρονος αποβιβάστηκε στον λιμένα Μαραθόπολης. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Μηχανική βλάβη σε Γαλλικό σκάφος στο Άστρος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''ARLO'' σημαίας Γαλλίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Βιβάρι Ν. Αργολίδας προς τον λιμένα Παράλιου Άστρους. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με τη συνδρομή του Α/Κ-Π/Κ “ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ” Ν.Ν.-287, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Παράλιου Άστρους, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ARLO'', ενώ μετά την προσκόμιση έκθεσης διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις