ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Μαρτυρίες παραθεριστών που προσάπτουν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ με φόντο τη μητροκτονία στη Μικρή Μαντίνεια φέρνει στο φως το documentonews.gr. Την προηγούμενη μέρα και νύχτα, ο μέχρι πρότινος τρόφιμος ψυχιατρείου - που μαχαίρωσε θανάσιμα τη μητέρα του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει - είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους ενοίκους του διπλανού ξενοδοχείου, αναγκάζοντάς τους να καλέσουν την Αστυνομία. Κατά τις μαρτυρίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αφού βεβαιώθηκαν ότι ο 59χρονος κοιμήθηκε, αποχώρησαν από την περιοχή χωρίς να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία για να τον συλλάβουν. Σήμερα, Τρίτη, κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στην 86χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την προηγούμενη μέρα ο 59χρονος πετούσε επικίνδυνα αντικείμενα (τασάκια) από το μπαλκόνι του στους λουόμενους, καθώς η παραλία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οικεία του. «Το γυάλινο αντικείμενο έσκασε δίπλα ακριβώς από το πόδι μου» αφηγείται η Μ.Κ. (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του site) και προσθέτει: «Στη συνέχεια πέταγε δυναμιτάκια από το μπαλκόνι του».

Κατά την ίδια μαρτυρία, τα μεσάνυχτα ο μητροκτόνος άρχισε να χτυπά με βαριοπούλα τον τοίχο του σπιτιού του, προκαλώντας αναταραχή στους ενοίκους του ξενοδοχείου που είναι μεσοτοιχία με την οικία του 59χρονου. «Μετά έβαλε φωτιά σε δέντρο και αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία» διηγείται η Μ.Κ. Υποστηρίζει δε πως κατέφθασαν πέντε περιπολικά, αλλά οι προτροπές και ο χειρισμός των αστυνομικών προκάλεσαν μεγαλύτερη ανησυχία παρά κατευνασμό. «Μας είπε ένας αστυνομικός: «Τι φοβάστε και δεν μπαίνετε μέσα;». Και του απάντησα: «Εσύ θα έμπαινες;» και μου είπε: «Εγώ, θα πήγαινα αλλού» θυμάται ο Κ.Γ.

Στις ερωτήσεις των παραθεριστών για το αν ειδοποιήθηκε εισαγγελέας για να δοθεί η σχετική παραγγελία, οι απαντήσεις των αστυνομικών ήταν αντικρουόμενες. «Ο ένας μας απάντησε ότι ενημερώθηκε και άλλος ακούστηκε να λέει: «Πω, πω πρέπει να τον ξυπνήσουμε τώρα» παραθέτει ο Κ.Γ., ο οποίος συμπλήρωσε ότι άκουσαν τρίτο αστυνομικό να εξιστορεί ότι παλαιότερα ο 59χρονος απειλούσε περαστικούς με αλυσοπρίονο. «Αν τον είχαν συλλάβει, δεν θα είχε σκοτώσει τη μάνα του» τόνισαν από κοινού οι δύο παραθεριστές.

Πρόκειται για άλλη μία σοβαρή καταγγελία που αφορά πλημμελή αντιμετώπιση από την Αστυνομία, με τραγικά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι γειτόνισσα της 31χρονης που δολοφονήθηκε πρόσφατα από τον σύζυγό της στη Δάφνη είχε καταγγείλει φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά οι αστυνομικοί που έσπευσαν προτίμησαν να μην κάνουν τίποτα. Λίγες μέρες αργότερα καταγράφηκε άλλη μία γυναικοκτονία, με τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν την καταγγελία να τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Το σπίτι του δράστη (χωρίς παράθυρα) και δίπλα το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις