ΕΛΛΑΔΑ. Στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού προγράμματος «INFINITY - Investigative, Immersive, and Interactive CollaborationEnvironment», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Horizon 2020, το διάστημα 29-30 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε., που συμμετέχουν στην κοινοπραξία INFINITY.

Η δοκιμαστική λειτουργία αφορούσε αφενός τη διαλειτουργικότητα του εξοπλισμού (εικονικής πραγματικότητας) και του δικτύου- πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και αφετέρου την ανάπτυξη δύο υποθέσεων - σεναρίων (use cases), όπως προβλέπονται από το ερευνητικό πρόγραμμα.

Το INFINITY στοχεύει στη δημιουργία μιας συνεκτικής πλατφόρμας, που χρησιμοποιεί την σε βάθος ανάλυση δεδομένων πολλαπλών πηγών και την εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου στην ανάλυση και εξαγωγή ουσιαστικών πληροφοριών και συμπερασμάτων για την αποτελεσματική πρόοδο των υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία από τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα και καινοτομία HORIZON 2020 (σχετικό το από 13-09-2020 Δελτίο Τύπου).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα INFINITY - Investigative, Immersive, and Interactive CollaborationEnvironment https://h2020-infinity.eu

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις