ΑΤΤΙΚΗ. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες έχουν αριθμητική υπεροχή και αιφνιδιάζουν τα παιδιά που τρέχουν μάταια για να γλιτώσουν. Οι πρώτες συλλήψεις, οι ταυτοποιήσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τα στοιχεία από την δράση τους το τελευταίο διάστημα, προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Στενή συγγενής παιδιού που ξυλοκοπήθηκε άγρια μιλάει στο LIVE NEWS λίγο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Περιγράφει τον εφιάλτη του ανιψιού της, όταν βρέθηκε σε ανάλογη θέση.

«Νιώθουμε τον φόβο ότι το παιδί δεν μπορεί να ξαναβγεί έξω μόνο του. Θα πρέπει να αλλάξει περιοχή, να αλλάξει σχολείο, να αλλάξει όλη τη ζωή του. Είμαστε σίγουροι ότι δε θα δημιουργήσει βεντέτα τώρα;».

Ανάμεσα στις επιθέσεις που είχαν κάνει, και αυτή σε 16χρονο παιδί κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ελευσίνα. Με τον άτυχο μαθητή της Α’ Λυκείου να μεταφέρεται στο Τζάνειο νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι.

«Ήθελαν να δείρουν ένα άλλο παιδί που ήταν μαζί και από εκεί τον πήρε η μπάλα και τον μαχαίρωσαν 4 φορές».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ήδη έχουν συλληφθεί 3 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος αρχηγός και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 4. Όλοι μαζί οργάνωναν επιθέσεις σε Σεπόλια, Άγιο Παντελεήμονα και Κολωνό και είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τα παιδιά που στοχοποιούσαν.

Με τον δικό του ρόλο ο καθένας και κάποιους να καταγράφουν από κοντινή απόσταση βίντεο, που είχαν φτάσει στο σημείο να ανεβάζουν στα social media. Αρρωστημένες εικόνες που πρόδωσαν τις ταυτότητές τους και οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη τους.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

«Ανταλλάξανε κάποια λόγια και εκεί που νόμιζαν τα παιδιά μας ότι τελείωσε όλο αυτό, μπήκανε μέσα στο σχολείο και τον μαχαίρωσαν», λέει η θεία του θύματος.

Ανάμεσα στα χτυπήματα που τους αποδίδονται, είναι τρεις επιθέσεις μέσα σε σχολεία και μία ληστεία λίγο διάστημα πριν οι αστυνομικοί φτάσουν στα ίχνη τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών, περίπτωση ληστείας, 3 περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τις συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που για την ώρα διαφεύγουν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις