ΓΡΕΒΕΝΑ. Σήμερα θα απολογηθεί ο μητροκτόνος στα Γρεβενά αφού είχε ζητήσει και πήρε προθεσμία 24 ωρών. Τα στοιχεία για την υπόθεση που έρχονται στο φως της δημοσιότητας έχουν σοκάρει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 59χρονος σκότωσε και βίασε τη μητέρα του, ενώ το 1993 είχε δολοφονήσει τη γιαγιά του. Στη συνέχεια, αφού εξέτισε 10ετή ποινή, συχνά ήταν τρόφιμος σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αλλά εντύπωση προκαλεί ότι δίδαξε σε σχολείο της Κορίνθου ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός με την ειδικότητα του γυμναστή.

Πώς διορίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με βάση την τότε νομοθεσία, το αντίγραφο ποινικού μητρώου, που αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για την έκδοση μεγάλου αριθμού διοικητικών πράξεων, δεν χρειάστηκε να προσκομισθεί καν στην δική του περίπτωση (διορισμός ως αναπληρωτής γυμναστής σε σχολείο της Κορίνθου).

Να τονίσουμε ότι ο 59χρονος φέρεται να βίασε τη 83χρονη μητέρα του πριν την σκοτώσει, με τον θάνατό της να επέρχεται από στραγγαλισμό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Μάλιστα, ο δράστης μετά το έγκλημα έπλυνε και έντυσε τη σορό της μητέρας του, ενώ εκτιμάται ότι τη βίασε την ώρα που την έπνιγε.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία με δόλο και για το αδίκημα του βιασμού, καθώς «εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης».

Δείτε το βίντεο από τη χθεσινή του μεταφορά στα δικαστήρια Γρεβενών

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις