ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Έτοιμο να πλημμυρίσει με κοκαΐνη πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών σε τουριστικά σημεία της χώρας, ενόψει του καλοκαιριού, ήταν κύκλωμα που «ξηλώθηκε» από την Αστυνομία, η οποία εντόπισε 57 κιλά κοκαΐνης, αξίας άνω του 1.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πέρασαν χειροπέδες σε έναν 45χρονο Άγγλο με «έδρα» το Λουτράκι Κορινθίας

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. θα διοχετεύονταν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε χθες Σάββατο στο Λουτράκι, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς πράκτορες της DEA της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η πληροφορία που είχαν οι ελληνικές και αμερικανικές Αρχές αφορούσε στη δράση διεθνικού κυκλώματος που εισήγαγε κοκαΐνη από χώρες της λατινικής Αμερικής. Τα ναρκωτικά τα αποθήκευαν, τα φυλούσαν σε «καβάτζα» και τα διακινούσαν σε τουριστικές περιοχές στη χώρα μας.

loutraki-narkwtika.jpg
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Ο 45χρονος Άγγλος συνελήφθη και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έφοδος σε διαμέρισμα στο Λουτράκι, όπου βρέθηκε η «καβάτζα» του κυκλώματος. Εκεί υπήρχαν 49 συσκευασίες που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν καθαρή κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ, ενώ το λογότυπο «23» παραπέμπει σε σφραγίδα καρτέλ της λατινικής Αμερικής.

Η έρευνα συνεχίζεται, σε συνεργασίες με Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 45χρονος είχε συνεργούς ομοεθνείς του και άλλα άτομα, οι οποίοι είχαν «άκρες» προκειμένου να εισάγονται και στη συνέχεια να διοχετεύονται τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένες πιάτσες διακίνησης, ενόψει του καλοκαιριού και της εκτόξευσης της ζήτησης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις