ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνελήφθησαν, προχθές (1.11.2022) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, 27χρονος και 30χρονη, αντίστοιχα, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Παύλου-Μελά, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το τελευταίο δίμηνο, δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή αλλοδαπών πολιτών τρίτων χωρών, από διάφορα σημεία της μεθορίου και στην περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της Χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες κάνοντας χρήση πλαστής αστυνομικής ταυτότητας και άδειας ικανότητας οδήγησης, προέβαιναν στην ενοικίαση οχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στη συνέχεια αφού τα υπεξαιρούσαν, τα χρησιμοποιούσαν για την παραλαβή από συνοριακά σημεία, παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών και την περαιτέρω μεταφορά τους στο εσωτερικό της Χώρας.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.9.2022 έως και την 1.11.2022, για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού είχαν υπεξαιρέσει από γραφεία ενοικιάσεως οχημάτων, συνολικά, -8- οχήματα, εκ των οποίων τα -4- ανευρέθηκαν από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας, -1- ανευρέθηκε κατεστραμμένο, ενώ αποπειράθηκαν να υπεξαιρέσουν ακόμα -2- οχήματα.

Τέλος, όπως προέκυψε, ο 27χρονος και η 30χρονη διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας καθώς και η ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις