ΕΛΛΑΔΑ. Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, ο 29χρονος Χουσείν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη και η ομάδα της Αθήνας αποτελούμενη από τρία άτομα συνθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκρατικό πυρήνα της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη. Το protothema.gr αποκαλύπτει τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν την εβραική συναγωγή στου Ψυρρή.

Ο Χαϊντέρ

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και οι τρεις της Αθήνας καθώς φαίνεται να μιλούσαν όλοι μαζί σε κλειστά γκρουπ διαδικτυακών εφαρμογών, με ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει σχέση μέσω ποινικών και κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με ομοεθνείς τους ακόμη και Αλβανούς αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές. «Αυτός είναι καλός. Έχει κάνει και φυλακή» φέρεται να λένε σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι αρχές.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν συζητήσει ακόμη και για τις τιμές και τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να δολοφονήσουν. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν να εντοπίσουν από τον χώρο των ποινικών έμπιστους ανθρώπους που θα τους παρέδιδαν τα όπλα καθώς δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον σύνδεσμο στην Τεχεράνη να κάνουν γρήγορα και να μην χάνουν χρόνο για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, φέρεται να τους λέει ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό για να γαζώσουν αθώους πολίτες του εστιατορίου – συναγωγής της οδού Αισώπου, να βάλουν μερικές φιάλες υγραερίου και να τους τινάξουν στον αέρα.

Ο Χουσεΐν

Σύμφωνα με συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν του 30χρονου Πακιστανού που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο επιχειρησιακό αρχηγό της Αθήνας τον Χαιντέρ που ζει στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει ενώ τον κατηύθυνε και πως θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις