ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει προσαχθεί ένας ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive έχει απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ύποπτος φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε διάφορα σημεία γύρω από την Αρχ. Ολυμπία και τον Πύργο.

Η φωτιά στην Ηλεία συνεχίζει να καίει σε πολλαπλά «μέτωπα», έχοντας πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβεστες, 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Eνεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

Στις 15.00 μετά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ξέσπασε νέο μέτωπο στην περιοχή Φαναράς.

Σύμφωνα με το IliaLive η φωτιά καταστρέφει αναγεννημένο δάσος ενώ στην Αρχαία Ολυμπία ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου.

«Εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο εστίες»

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις