ΠΟΡΟΣ. Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκονται από χθες Κυριακή οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία, γιατί φέρονται να πετούσαν drone δίπλα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis, μπορεί την έρευνα -επισήμως- να την έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι δύο άντρες ανακρίνονται από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΥΠ. Και αυτό γιατί η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως σοβαρή (σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα).

Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο προσωπικό του κέντρου εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο αντιλήφθηκαν drone να πετάει σε σημείο όπου απαγορεύεται, λόγω της ύπαρξης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Το προσωπικό του στρατοπέδου δεν είδε μόνο το drone, αλλά και τους δύο ύποπτους άντρες που το πετούσαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει και σχετικό βίντεο από την παρουσία τους στην περιοχή. Αμέσως οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου ενημέρωσαν την Αστυνομία, υπέβαλαν μήνυση και δόθηκαν αναλυτικές περιγραφές για τους δύο άντρες που ήταν οι χειριστές του drone και οι οποίοι πρόλαβαν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και περίπολος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και δόθηκαν στις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας οι περιγραφές των δύο ανδρών που εξαφανίστηκαν. Μία ημέρα μετά, χθες Κυριακή, εντοπίστηκαν σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. δύο Τούρκοι στη Μονεμβασιά. Τα χαρακτηριστικά τους ήταν ίδια με τα χαρακτηριστικά που είχαν δοθεί από τους υπευθύνους του στρατοπέδου στον Πόρο. Καθοριστικό ρόλο στην αναγνώρισή τους διαδραμάτισε το γεγονός ότι είχαν δοθεί αναλυτικές περιγραφές τους και είχε σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό τους. Μόλις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στην Αθήνα ότι έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτοι Τούρκοι στη Μονεμβασιά, σήμανε συναγερμός.

Τελικά οι δύο άντρες συνελήφθησαν για κατασκοπεία, ενώ αμέσως ανέλαβε την έρευνα και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Αυτό που προκαλεί ανησυχία σε σχέση με τη σοβαρότητα της υπόθεσης αφορά στο γεγονός ότι οι δύο Τούρκοι φέρονται να τράπηκαν σε φυγή μόλις κατάλαβαν ότι έχουν γίνει αντιληπτοί από τους υπεύθυνους του στρατοπέδου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις