ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Βαμβακού Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, την 1η Κυριακή του Ιουλίου, στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Η αθλητική αυτή δράση υλοποιείται για 2η φορά από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δύο συναπτά έτη μετά… θα ξαναπάρουμε τα βουνά!

Φέτος, οι δρομείς θα δώσουν και πάλι ραντεβού στη Βαμβακού, μετά από δύο συναπτά έτη που οι συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί αυτό το αθλητικό γεγονός.

«Επιστρέφουμε δριμύτεροι λοιπόν αυτόν τον Ιούλιο, με περισσότερη όρεξη να πάρουμε τα βουνά μαζί», συμμετέχοντας στο Vamvakou Mountain Run 2022, μέσα από δύο διαδρομές,

  • η πρώτη των 28 χιλιομέτρων και
  • η δεύτερη των 7 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους.

Οι δρομείς θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού.

«Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη Φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς».

Stay tuned..

Μείνετε συντονισμένοι γιατί οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν προσεχώς!

Μέχρι τότε, τρέξτε και παραμείνετε σε φόρμα!

#VamvakouMountainRun #VamvakouRevival

Για θυμήσου - video

Λίγα λόγια για την 1η διοργάνωση το 2019

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε 1η φορά τον Ιούλιο του 2019 σε συνεργασία με την ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις