ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε πρωταθλήτρια Ομάδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδείχθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης το οποίο επιβλήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Άργους με 2-1 την Τρίτη 28 Μαρτίου το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης.

«Φέρτε μας αντίπαλο»
Η ομάδα αλλά και η κερκίδα της ήταν προετοιμασμένη για όλα από νωρίς. Οι οπαδοί φώναζαν «Φέρτε μας αντίπαλο» και τραγουδούσαν για την ομάδα τους «Είμαστε σούπερ, είμαστε φίρμες, Και θα μας γράψουνε κι οι εφημερίδες, Όπου και να πάμε τρόμο σκορπάμε, Κι όταν νικάμε μας χειροκροτάνε, ΕΠΑΛ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Ο αγώνας
Το πρώτο ημίχρονο ξεκινά και η ομάδα του ΕΠΑ.Λ μπαίνει πολύ δυνατά και σκοράρει στο πρώτο πεντά λεπτο με τον άρχοντα των αιθέρων Τσούρρι. Ο αγώνας συνεχίζεται δυνατός με το ΕΠΑ.Λ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν αργεί να σκοράρει ξανά με ένα καταπληκτικό σουτ του Ζαμπίνα μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η ομάδα χαλαρώνει και σε μια ολιγωρία της άμυνας η ομάδα του Άργους σκοράρει κάνοντας το 2-1 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.
Δεύτερο ημίχρονο και ο αγώνας ξεκινά σε χαλαρούς ρυθμούς με τους αντίπαλους να δείχνουν πιο αποφασισμένοι. Φλύαρο παιχνίδι κέντρου με τις μονομαχίες να γίνονται όλο και πιο σκληρές. Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου οι «παιχτούρες» του ΕΠΑ.Λ παίρνουν φωτιά, κάνουν φάσεις αλλά τα δοκάρια (3 σουτ στο δοκάρι) του αντιπάλου είναι πιο ενεργά από τον τερματοφύλακα . Τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και οι παίχτες του Άργους βγαίνουν τετ-α-τετ με τον Μανώλη – Μπουφόν – Κέρεκε, ο οποίος σώζει την ομάδα από βέβαιο γκολ. Τελικό σκορ 2-1.

Η ομάδα
Κάτω από τα δοκάρια: Κέρεκες (Τιραμόλας)
Αμυντικό δίδυμο: Τ σούρρι-Καρράς (Αίαντες το «έρκος των Σπαρτιατών»)
Πλάγια Μπακ: Φερίζης-Κατσίπος (Οι λαιμητόμοι)
Κέντρο: Νίκιας Δ-Νίκιας Γ-Σταθάκος (Οι «όμοιοι του Λεωνίδα»)
Εξτρέμ: Σγούρδας-Κιανάδας-Ιβάνοβ («Επάλχρυσα» κανόνια )
Επίθεση: Ζαμπίνας (Καραμπίνα)

Αλλαγές: Νικιας Γ,Ντόι και Βρενόζι

Ο Πελοποννησιακός …πόλεμος
Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης η Αθήνα την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 11.00 στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης!