ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Με τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Άρης Πεντέλης, Στέλιο Χριστοδούλου, συναντήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο συζήτησης τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) στη χώρα μας (30 Ιουλίου-1 Αυγούστου 2021).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν. Διοργανωτές του αγώνα θα είναι ο Άρης Πεντέλης και η AΛΜΑ Μεγαλόπολης.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη, καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο αγώνα και γκαλιάζουμε αυτή τη διοργάνωση, διότι προσφέρει θέαμα και αποτελεί μια ακόμη σημαντική διοργάνωση για την προβολή της Ελλάδας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια, η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Ο κ. Χριστοδούλου, ανέφερε πως «κάναμε μια συζήτηση ουσίας και έδειξε αμέσως ότι αντιλαμβάνεται την ειδική αξία μιας παγκόσμιας διοργάνωσης νεανικού μοτοαθλητισμού και την αξία της στόχευσης στη νεολαία. Ειδική αξία για την Ελλάδα γενικότερα και τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη ιδιαίτερα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις