ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σπαρτιατικός Γ.Σ. και ο Α.Σ. Λακωνικός ανακοινώνουν επίσημα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ύστερα και από την έκδοση της Διαπιστωτικής Απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η συνεργασία των δύο σωματείων θα γίνει υπό τη σκέπη και το όνομα του Σπαρτιατικού Γ.Σ., με τα τμήματα πλέον (Junior, Mini, Παιδικό, Εφηβικό, Γυναικείο, Ανδρικό) να ξεπερνούν τους 100 αθλητές. Σημειώνεται ότι στην επιτροπή παρακολούθησης του εγχειρήματος θα εκπροσωπούνται και οι δύο σύλλογοι.

Χρέη προπονητών σε όλα τα τμήματα αναλαμβάνουν ο Αθανάσιος Σκιαδάς και ο Θεόδωρος Σφυρής, πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα «καλαθοσφαίριση» και εγγεγραμμένοι στο αντίστοιχο μητρώο προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με σκοπό τη διασφάλιση τόσο των ίδιων των αθλητών όσο και των γονέων τους.

Μέσω του μνημονίου εκφράζεται η βούληση και των δύο μερών να συμμετάσχουν σε μία κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής καλαθοσφαίρισης, μέσα από τη λειτουργία ενός ενιαίου Σωματείου.

«Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα του αθλήματος στο νομό Λακωνίας, οι περιορισμένοι πόροι, καθώς και οι προοπτικές επιβίωσης των αθλητικών συλλόγων στην εποχή της παρατεταμένης κρίσης, οδήγησαν το Σπαρτιατικό και το Λακωνικό στη συναπόφαση μίας κοινής προσπάθειας.

Άλλωστε, οι νέες τάσεις επιβάλλουν μία νέα κουλτούρα συνεργειών, αλλά και τη μετάβαση από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια και από την αυτόνομη πορεία στις στρατηγικές συνεργασίες», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο ομάδων.

Βάσει της προγραμματικής συμφωνίας των δύο ομάδων, σαφής σκοπός του νέου σχήματος είναι η ώθηση των νέων στη δημιουργική ενασχόληση με τον αθλητισμό και η διάπλαση καλαθοσφαιριστών με ισχυρή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ στρατηγικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη ακαδημιών αξιώσεων.

Σε μία εποχή, όπου όλα γύρω μας αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς, η ανάγκη ανάπτυξης δικτύου συνεργειών φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Σήμερα, σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο, η συνεργασία μεταξύ δύο συλλογικοτήτων, οι οποίες μέχρι πρότινος συναγωνίζονταν εντός γηπέδου, δεν αποτελεί ταμπού, αλλά μία βιώσιμη λύση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις