ΠΑΤΡΑ. Παίζοντας όμορφο μπάσκετ ανά διαστήματα, ο Προμηθέας έκαμψε την αντίσταση του σκληροτράχηλου ΠΑΟΚ Mateco (84-77) και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα της Basket League. Πρώτος σκόρερ των Πατρινών ο Ρέι, καθοριστικότατη η συμβολή των Γκάντι και Χαντ. Αυτό ήταν ακριβώς και το αποτέλεσμα που χρειάζονταν οι «Προμηθείς», ώστε να πάρουν ώθηση εν όψει της πολύ δύσκολης αποστολής που έχουν μπροστά τους, αφού θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα.

H πρώτη περίοδος δεν κύλησε ιδιαίτερα καλά για τον Προμηθέα. Αν και στα πρώτα 3 λεπτά με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ρέι που σκόραρε 5 γρήγορους πόντους προηγήθηκε 8-4, οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση αντίδραση. Με τον Γκρίφιν και τον Ντι Λέο να βοηθούν πολύ το «δικέφαλο» στην επίθεση, την ώρα που οι Πατρινοί είχαν «βραχυκυκλώσει», το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη «έτρεξε» ένα επιμέρους 10-0, με αποτέλεσμα να φτάσουν τη διαφορά στους 6 (8-14 στο 5') και λίγο αργότερα στους 8 (10-18 στο 8'). Οι «Προμηθείς» σε εκείνο το σημείο απάντησαν με ένα δικό τους 5-0 σερί με καλάθι και φάουλ του Χαντ και τρίποντο του Σβαρτζ, με τον Γιάνκοβιτς να διαμορφώνει ωστόσο το 15-20 με όμορφη ατομική ενέργεια, που ήταν και σκορ πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Λουίς Κασιμίρο μπήκαν πολύ δυνατά και με δύο τρίποντα του Δημήτρη Αγραβάνη και 2 βολές του Χαντ πήραν προβάδισμα στο σκορ (23-22 στο 13'), μπαίνοντας και πάλι δυναμικά στην εξίσωση του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ Mateco συνέχισε να έχει απαντήσεις και με τον εντυπωσιακό Γκρίφιν να συνεχίζει να είναι...πρώτο βιολί για τους Θεσσαλονικείς, πήραν και πάλι διαφορά 6 πόντων (27-33 στο 17'), δείχνοντας πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το...τομάρι τους. Ο Μάιλς απάντησε με τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους όμως να βρίσκουν πάντα τρόπους να μένουν μπροστά στο σκορ (32-38 στο 18'). Σε εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας εξαπέλυσε τη δική του αντεπίθεση και με ένα νέο επιμέρους σερί 8-0 προηγήθηκε 40-38 με τρίποντο του Αμπντούλ Γκάντι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Ο Γκρίφιν βρήκε και πάλι τη λύση για την ομάδα και με πανέμορφη ατομική ενέργεια και γκολ- φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον «δικέφαλο του Βορρά», όμως ο Γκάντι με εντυπωσιακό buzzer beater τρίποντο υπό πίεση, διαμόρφωσε το 43-41, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.


Στην τρίτη περίοδο ο Προμηθέας προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και μπήκε δυνατά, με το τρίποντο του Ρέι να στέλνει τους Πατρινούς για πρώτη φορά στο +5 (46-41 στο 21'). Ο ΠΑΟΚ Mateco κατάφερνε πάντα να μένει στο πνεύμα του αγώνα και με τρίποντο του εκπληκτικού Γκρίφιν μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (48-47 στο 23'). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για αρκετή ώρα στο σκορ, μέχρι που η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο, με ένα σερί 7-0 με πολυφωνία στην επίθεση και καλάθια των Γκραντ, Ρέι και Μάιλς μετέτρεψε το 53-52 σε 60-53. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι σε απόσταση ενός σουτ με τρίποντο του Ντι Λέο (62-59 στο 29'), με τον Ρογκαβόπουλο να απαντάει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, διαμορφώνοντας το 65-59, το οποίο ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Προμηθέας κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα που είχε χτίσει από την 3η περίοδο. Οι Πατρινοί κατάφεραν και ξέφυγαν για πρώτη φορά στο +9 με καλάθι του Χαντ (69-60 στο 32'), με τον Γιάνκοβιτς ωστόσο να απαντάει με ωραίο ποστάρισμα του Γιάνκοβιτς (69-62). Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ένταση στον πάγκο του ΠΑΟΚ Mateco με απανωτές τεχνικές ποινές, με τον Γιαννόπουλο να στέλνει τον Προμηθέα στο +10 με διαδοχικές βολές (72-62 στο 34'). Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελική τους αντεπίθεση με τον Γιάνκοβιτς να δίνει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, τους Τζόοονς και Κάρτερ να δίνουν κι αυτοί με τη σειρά τους επιθετικές λύσεις και τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν στο ένα...τρίποντο (73-70 στο 36'). Εκείνη τη στιγμή, η εμπειρία, η ποιότητα και το καθαρό μυαλό της ομάδας του Λουίς Κασιμίρο έκαναν τη διαφορά. Ένα γκολ- φάουλ του Γκάντι, ένα όμορφο καλάθι του Χαντ και ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου, σε συνδυασμό με την πολύ καλή ομάδα έστειλαν τους Πατρινούς στο +11 (81-70 στο 38') και ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι. Στον εναπομείναντα χρόνο, ο «δικέφαλος» δε μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς, με το τελικό 84-77 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Μετά το παιχνίδι ο Λουίς Κασιμίρο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος από τη νίκη και από την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Στην πρώτη περίοδο δεν ήμασταν καλοί, στη συνέχεια όμως από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο γινόμασταν καλύτεροι, βελτιώσαμε πολλά πράγματα και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη».

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 43-31, 65-59, 84-77

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης, Λόρτος

Οι συνθέσεις:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
: Ρέι 17 (3), Γκραντ 9, Γκάντι 12 (3), Ρογκαβόπουλος 5 (1), Μάιλς 7 (1), Σβαρτζ 5 (1), Χαντ 15, Αγραβάνης 6 (2), Γκίκας 2, Γιαννόπουλος 6 (1).

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου 3 (1), Γκρίφιν 21 (2), ΝτιΛέο 10 (2), Κάρτερ 9 (2), Τζόουνς 14, Καμπερίδης, Ρούμογλου, Τολιόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς 14, Ογκμπεϊντέ 3.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις