ΕΛΛΑΔΑ. Οι ακροατές της ΕΡΑσπορ 101,8 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον άνθρωπο Φώτη, αλλά και τον υπερμαραθωνοδρόμο, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο σκληρό κι επίπονο αγώνα των 246 χιλιομέτρων (Αθήνα-Σπάρτη).

Ο Ζησιμόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος στο «Σπάρταθλον» μέσα στον 21ο αιώνα, ενώ παράλληλα έγινε ο δεύτερος στην Ιστορία, μετά το σπουδαίο Γιάννη Κούρο, που τερμάτισε με χρόνο κάτω από τις 22 ώρες. Πιο συγκεκριμένα, ο τερμάτισε σε 21 ώρες, 57 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Ο Αγρινιώτης αθλητής, αστυνομικός στο επάγγελμα, για δύο ώρες βρέθηκε στο στούντιο του πρώτου αθλητικού σταθμού και μέσα από την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» με τον Τάσο Επιτρόπου, μίλησε για τα συναισθήματα που τον κυρίευσαν κατά τον τερματισμό του, αλλά και συνολικά για την καθημερινή προσπάθεια ενός αθλητή που προετοιμάζεται για έναν τόσο σπουδαίο και σκληρό αγώνα.

Ο Ζησιμόπουλος επέλεξε τα τραγούδια που ακούστηκαν και μέσα από αυτά «ξετύλιξε» το κουβάρι της ζωής του. Ιδιαίτερες στιγμές στην εκπομπή ήταν οι παρεμβάσεις συναθλητών και φίλων του Φώτη, ενώ μίλησε και ο προπονητής του Δημήτρης Κασίμης, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Φώτης ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τις δυνατότητές του, είναι πειθαρχημένος και νομίζω πως έχει να προσφέρει πολλά στην πατρίδα του».

Ο Ζησιμόπουλος, που έκανε εντύπωση με τη σεμνότητα που μιλούσε, απάντησε και σε μηνύματα ακροατών και χαρακτηριστικά δεν έκρυψε πως «αισθάνομαι Σπαρτιάτης, μετά από αυτό που έζησα. Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα Σπάρταθλον και εάν είμαι καλά θα το επαναλάβω και του χρόνου».

Η εκπομπή Κάνε παιχνίδι μόνος σου μπήκε στην πέμπτη σεζόν. Κάθε Δευτέρα βράδυ (22:00 – 24:00) προπονητές, αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της σπουδαίας καριέρας τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις