ΤΥΡΟΣ. Η διοργάνωση του Tyros Run ανακοινώνει το άνοιγμα των εγγραφών για φέτος που θα γίνει στις 14-15 Μαΐου και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα που θα γίνει φέτος… από την ανάποδη! Δείτε σχετικά:

Tyros Run 2022 – George Marneris: Άνοιγμα εγγραφών

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε να δώσει μια νέα διάσταση στον αγώνα και μια ανανέωση, καθώς η φορά του αγώνα των 8+16 χλμ θα είναι ανάποδη.

Η αλλαγή της φοράς δίνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πλέον ξεκινούν οι δρομείς με ανηφόρα για περίπου 1000μ. και θα τερματίζουν πλέον με την επίπεδη διαδρομή των τελευταίων 2500μ., παράλληλα με την θάλασσα και το χειροκρότημα από τον κόσμο μέχρι τον τερματισμό.

Οι εγγραφές για τους κεντρικούς αγώνες των 8 και 16χλμ. ξεκίνησαν ηλεκτρονικά την Τετάρτη 9 Μαρτίου και κλείνουν αυστηρά στις 9 Μαΐου (λόγω covid δεν θα υπάρξουν τελευταίας στιγμής), με φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο site του αγώνα.

Επίσης έχει ανοίξει και η φόρμα για τον αγώνα FUN RUN των 3χλμ.
(Δωρεάν συμμετοχή, χωρίς χρονομέτρηση και νικητές) το Σάββατο.

Οι αγώνες και όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19. τα οποία μέχρι σήμερα 9 Μαρτίου απαιτούν για την συμμετοχή τα παρακάτω:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.
  • Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.
  • Τεστ PCR 72 τελευταίων ωρών.
  • Rapid τεστ τελευταίων 48 ωρών.

με τις 2 τελευταίες περιπτώσεις να συμμετέχουν το 5% επί του συνόλου των αθλητών του κάθε αγώνα.

Λεπτομέρειες για την συμμετοχή σας και όλες τις αλλαγές που θα προκύψουν θα βρείτε στην προκήρυξη του αγώνα, και στο site του αγώνα.

Το 2ήμερο συμπληρώνουν το Σάββατο το πρωί γνωριμία της περιοχής πεζοπορώντας στον Τυρό και το απόγευμα μετά το FUN RUN θα ακολουθήσει στο θέατρο στο λιμάνι εκδήλωση αφιερωμένη στην Τσακώνικη γλώσσα και κουλτούρα, από την Τσακωνοπαρέα, με μουσική, χορό και απόδοση κειμένων στα Τσακώνικα από τα παιδιά του συλλόγου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 14/5/2022

Πρωί: Πεζοπορία 3 ωρών (5χλμ) γνωριμίας του Τυρού. (δωρεάν συμμετοχή)
Απόγευμα: 3χλμ στο παραλιακό μέτωπο FUN RUN (δωρεάν συμμετοχή)
Βράδυ: Πολιτιστικά δρώμενα στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο λιμάνι με τον σύλλογο “η Τσακωνοπαρέα”, με θέμα την τσακώνικη γλώσσα και πολιτισμό. (δωρεάν συμμετοχή)

Κυριακή 15/5/2022

Κεντρικός Αγώνας 8 + 16χλμ
Παιδικοί 500 -800- 1000μ (δωρεάν συμμετοχή)

Περισσόπτερες πληροφορίες στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.tyrosrun.gr

Διοργάνωση

Το Tyros Run διοργανώνεται από την «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» Κοινσεπ με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας (ΔΗΚΕΝΚ) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις