ΕΛΛΑΔΑ. Η Super League 2 αποφάσισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης (02/02) να διακοπεί επ' αόριστον το πρωτάθλημα, καθώς οι ομάδες διαμαρτύρονται για το ποσό που θα λάβουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Μάλιστα η απόφαση για το «λουκέτο» ήταν ομόφωνη, καθώς όλες οι ομάδες θεωρούν ότι τα χρήματα που θα λάβει η κάθε ομάδα είναι πολύ λιγότερα απ' αυτά που είχε εξαγγελθεί αρχικά ότι θα τους δοθούν.

Η πρόταση πέρασε με 26-0, ενώ και οι ομάδες Β' που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου συντάχθηκαν και στήριξαν την απόφαση να σταματήσει η δράση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Στην πρόσφατη συνάντηση των επαγγελματικών κατηγοριών με τον Λευτέρη Αυγενάκη, έγινε γνωστό ότι στις ομάδες της 2ης κατηγορίας θα μοιραστεί το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ, ήτοι 70.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Πέρυσι, η κάθε ομάδα έλαβε 250.000 ευρώ.

Από τα χρήματα που θα μοιραστούν από το Στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ για το έτος 2023 (ύψους 30,5 εκατ. ευρώ συνολικά), την περασμένη εβδομάδα οι ομάδες γνώριζαν ότι θα μοιράζονταν 5,1 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά το τελικό ποσό είναι πολύ μικρότερο, προκαλώντας την οργή τους και το... λουκέτο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις