Το στοίχημα κάλυψης είναι ένας ιδανικός τρόπος να ποντάρετε με ασφάλεια, τόσο στο αθλητικό στοίχημα, όσο και σε παιχνίδια του καζίνο. Είναι μία αρκετά συμφέρουσα τακτική για τους πιο συντηρητικούς παίκτες, που προτεραιότητα έχουν να διατηρήσουν το κεφάλαιό τους και να έχουν κέρδος. Πρακτικά, θυσιάζουν την προοπτική ενός μεγαλύτερου κέρδους για να έχουν ένα μικρότερο, αλλά σίγουρο κέρδος. Αυτή η τακτική έχει άμεσο αποτέλεσμα, αφού έχετε χρήματα για να συνεχίσετε να ποντάρετε, ενώ σε βάθος χρόνου μπορείτε να χτίσετε ένα πολύ αξιόλογο υπόλοιπο χωρίς μεγάλο ρίσκο.

Πρόκειται φυσικά για μία προσωπική επιλογή, με βάση το προφίλ και τις απαιτήσεις του κάθε παίκτη. Αν παίζετε με μικρά ποσά και κυνηγάτε μεγάλα κέρδη, αυτή η τακτική ίσως να μην σας εξυπηρετεί τόσο πολύ. Αντιθέτως, αν αντί για τα μεγάλα παρολί προτιμάτε δελτία με λιγότερα παιχνίδια και πιο ρεαλιστικές αποδόσεις, τότε μπορείτε να είστε αρκετά κερδισμένοι.

Έτσι, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το στοίχημα κάλυψης ως μία στρατηγική διαχείρισης του ρίσκου σας στο στοίχημα. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και σε πολλά ακόμη αθλήματα.

Πώς να παίξω ένα στοίχημα κάλυψης;

Σε μονό σημείο

Η στρατηγική είναι αρκετά απλή και μπορεί εύκολα να την ακολουθήσει ακόμα και κάποιος αρχάριος παίκτης του στοιχήματος. Αυτό που κάνετε είναι να ποντάρετε σε ένα γεγονός κι έπειτα να στοιχηματίσετε και στο αντίθετο σημείο, όταν η απόδοση είναι συμφέρουσα. Έτσι, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, εσείς θα είστε κερδισμένοι.

Για παράδειγμα, ποντάρετε 10€ σε ένα μονό παιχνίδι στο ποδόσφαιρο σε over 2.5 τέρματα από τις δύο ομάδες, με μία απόδοση 2.20. Αν το παιχνίδι είναι 1-0 στο ημίχρονο, οι αποδόσεις θα έχουν αλλάξει αρκετά. Παρακολουθώντας την εξέλιξη του παιχνιδιού, έχετε αλλάξει πλέον άποψη και δεν πιστεύετε ότι θα κερδίσετε. Ωστόσο, το Cash Out σας επιστρέφει μόλις 5.5€ και σίγουρα δεν αξίζει να το πάρετε. Προσπαθώντας να αναζητήσετε το αντίθετο αποτέλεσμα για να παίξετε ένα ποντάρισμα κάλυψης στο under 2.5, αυτό θα έχει μία απόδοση περίπου 1.80. Ποντάροντας λοιπόν 12€ στην απόδοση του 1.8, έχετε τα χρήματά σας πίσω σε κάθε περίπτωση! Έχετε ποντάρει 22€ και αν το παιχνίδι λήξει τελικά over 2.5 θα πάρετε 22€, δηλαδή τα χρήματά σας πίσω, ενώ αν λήξει under 2.5 θα πάρετε πίσω 21.6€, ελάχιστες απώλειες σε σχέση με το αν χάνατε το στοίχημα ή αν κάνατε Cash Out.

Σε παρολί

Τα στοιχήματα παρολί είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τα μονά σημεία. Στα παρολί κυνηγάμε αρκετά μεγαλύτερο κέρδος, ενώ το στοίχημα της κάλυψης είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί συνολικά για όλα τα γεγονότα. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά επωφελές για το τελευταίο παιχνίδι, σε περίπτωση που έχετε πιάσει όλα τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε παίξει 10€ σε ένα δελτίο πέντε σημείων με συνολική απόδοση 20. Αν έχετε πιάσει τα τέσσερα από αυτά, ίσως είναι η στιγμή να σκεφτείτε ένα στοίχημα κάλυψης. Μπορείτε να ποντάρετε ένα μεγαλύτερο ποσό, όπως 50€, σε μία υψηλή απόδοση, που όμως είναι αντίθετη από το ποντάρισμα που έχετε παίξει στο παρολί. Έτσι, όποια και αν είναι η κατάληξη, εσείς θα είστε κερδισμένοι, εξασφαλίζοντας ως σίγουρο το ποσό που προτιμάτε εσείς.

Πότε αξίζει να ποντάρουμε σε κάλυψη;

Δεν προσφέρονται όλα τα παιχνίδια για ένα ποντάρισμα κάλυψης. Πρέπει η λογική να συμβαδίζει και με το ίδιο το παιχνίδι του κάθε παίκτη. Ιδανική στιγμή για να ποντάρετε σε κάλυψη είναι όταν έχετε ποντάρει αρκετά χρήματα σε ένα σημείο, το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει και έχετε αμφιβολίες για το αν θα κερδίσετε. Σε αυτή την περίπτωση, ποντάρετε ανάλογα χρήματα στο αντίθετο αποτέλεσμα, ώστε να έχετε εξασφαλισμένο κέρδος με βάση τις επιστροφές από το κερδισμένο στοίχημα και τα δύο ποσά που έχετε ποντάρει.

Είναι μία εξαιρετική επιλογή και για την περίπτωση που έχετε ρίξει χρήματα σε ένα ποντάρισμα με αρκετό ρίσκο. Σε περίπτωση που κερδίσει το αρχικό δελτίο, τότε θα έχετε μεγάλο κέρδος, λόγω υψηλών αποδόσεων. Σε περίπτωση που κερδίσει το ποντάρισμα της κάλυψης, θα έχετε σώσει ένα μέρος των χρημάτων που χάσατε από το αρχικό στοίχημα. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μεγάλο κέρδος. Σε μερικές περιπτώσεις αρκεί απλά να διατηρήσετε το υπόλοιπό σας και να μην έχετε μεγάλες απώλειες.

Όποιος παίζει συχνά στοίχημα, όσο προσεκτικός και διαβασμένος και αν είναι, σίγουρα υπάρχει κάποια στιγμή που έχει νιώσει αμφιβολίες για το ποντάρισμά του. Ακόμα, είναι φορές που έχουμε ποντάρει και σε ένα γεγονός κατά λάθος, με την εταιρεία να μην μας επιτρέπει να κάνουμε Cash Out, ίσως λόγω της φύσης του σημείου ή της εξέλιξης του παιχνιδιού. Ένα στοίχημα κάλυψης μπορεί να μας βοηθήσει και σε εκείνες τις στιγμές. Απλά ποντάρουμε στο αντίθετο αποτέλεσμα ένα ανάλογο ποσό που θα μας προστατεύσει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις