Το Spartan Race ξεκίνησε ως spin-off του "Death Race", ενός αγώνα αντοχής 48 ωρών που ιδρύθηκε το 2007. Το Spartan ιδρύθηκε από τον De Sena, με σκοπό να είναι ένας πιο διαχειρίσιμος αγώνας αντοχής για ένα ευρύτερο κοινό.

Η πρώτη εκδήλωση Spartan Race πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Catamount Outdoor Centre στο Williston του Βερμόντ και αντιπροσώπευε την πόλη Burlington, Vermont. Περίπου 500 αγωνιζόμενοι έπρεπε να «τρέξουν, να σέρνουν, να πηδήξουν και να κολυμπήσουν» και να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια. Όλοι οι τερματίσαντες έλαβαν μετάλλιο και απονεμήθηκαν έπαθλα στους κορυφαίους αθλητές.

Το 2012 η Raptor Consumer Partners επένδυσε στην εταιρεία Spartan Race. Το 2013 η Reebok έγινε ο χορηγός τίτλου της εκδήλωσης και οι αγώνες μετονομάστηκαν σε "Reebok Spartan Race Series". Στις 7 Δεκεμβρίου 2013, η Universal Sports μετέδωσε μια ειδική εκπομπή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Spartan Race 2013. Τον Αύγουστο του 2015, το μητρικό δίκτυο NBC ενέκρινε στη συνέχεια μια τηλεοπτική σειρά με βάση τη Σπάρτη, Spartan: Ultimate Team Challenge, με επικεφαλής τους παραγωγούς της συναδέλφου σειράς του NBC American Ninja Warrior.

Αργότερα, το 2015, η Spartan Race ίδρυσε την «Spartan Agoge» η οποία περιγράφεται ως μια εκδήλωση «60 ωρών φυσικής, τακτικής, νοητικής και ομαδικής εκπαίδευσης και δοκιμής», που θα πραγματοποιείται στο Βερμόντ δύο φορές το χρόνο. Το ESPN περιγράφει τη Σπαρτιατική Φυλή ως «μια αληθινή δοκιμασία θέλησης».

Η Spartan Race απέκτησε την Tough Mudder, η οποία είχε αναγκαστεί σε ακούσια διαδικασία πτώχευσης, τον Φεβρουάριο του 2020. Αγόρασε περιουσιακά στοιχεία της Tough Mudder για 700.000 $ και την ανάληψη χρεών, συμπεριλαμβανομένων των προπληρωμένων εισιτηρίων, η οποία εγκρίθηκε από το πτωχευτικό δικαστήριο της Περιφέρειας του Ντέλαγουερ. Το Tough Mudder αναμένεται να συνεχίσει τους αγώνες του και η σεζόν του 2020 ξεκινά στις 17 Απριλίου στο Βόρειο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις