ΣΠΑΡΤΗ. Και ξαφνικά οι δρόμοι γύρω από το Στάδιο της Σπάρτης γεμίζουν από µια μεγάλη πολύχρωμη παρέα. Παντού γυμνασμένα αγόρια και κορίτσια µε τις πολύχρωμες αθλητικές τους αμφιέσεις. Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, που φτάνουν από κάθε γωνιά της γης, περιμένουν µε αγωνία, αλλά και πολλά γέλια το σύνθημα για να ξεκινήσουν τον «αγώνα» που έχουν επιλέξει!

Μια κοπέλα κρατάει τη σημαία του Παναμά. Ένα τσούρμο κοπέλες ασιατικής καταγωγής φωτογραφίζονται χαρούμενες. Μα την προσοχή µας «τραβάει» µια παρέα Γερμανών µε «ζωγραφισμένα» στο σώμα τους θέματα από την αρχαία Σπάρτη. Αυτό που µας κεντρίζει το ενδιαφέρον, δεν είναι οι εντυπωσιακές περικεφαλαίες, αλλά ένα μικρό τατουάζ, κοινό σε κάθε µέλος της παρέας. Μια µόνο λέξη: «Οι Όμοιοι».

Η λέξη αυτή φανερώνει ανθρώπους µε γνώση για την αρχαία Σπάρτη. Ανθρώπους που ξέρουν ότι «όμοιοι» ονομάζονταν κατά την αρχαιότητα οι πολίτες της Σπάρτης, δηλαδή η κορυφαία κοινωνική ομάδα, η οποία κατείχε πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Για να γίνουν «όμοιοι», θα έπρεπε να υποστούν και να ολοκληρώσουν µε επιτυχία την «αγωγή», δηλαδή την εκπαίδευση που λάμβαναν οι νεαροί Λακεδαιµόνιοι, προκειμένου να γίνουν ολοκληρωμένοι στρατιώτες και πολίτες της πατρίδας τους.

Τέλος, είχαν την υποχρέωση να συμμετέχουν καθημερινά στα κρατικά συσσίτια, συνεισφέροντας ή πληρώνοντας τη διατροφή τους. Πάνω από όλα, όμως η λέξη αυτή φανερώνει, ανθρώπους που αγαπούν τη Σπάρτη, αγαπούν την πατρίδα µας και αυτό που αντιπροσωπεύει για την παγκόσμια κοινότητα.

Γι’ αυτό και έχει μοναδικό ενδιαφέρον το να ζήσεις από κοντά την εμπειρία του Spartan Race. Αγωνιζόμενος ή θεατής, να «ανακατευτείς» µε όλο αυτό το πολύχρωμο πλήθος, να ακολουθήσεις τις διαδρομές, να τρέξεις ή να χειροκροτήσεις.

Απλά να είσαι εκεί! Η Σπάρτη σε περιμένει!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις