ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έφερε η είδηση του θανάτου του θρυλικού Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών την Κυριακή (7/1). Ο Μπεκενμπάουερ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε δύο καρδιακές επεμβάσεις, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι.

Ο Κάιζερ του Γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν από τους μεγαλύτερους θρύλους παγκοσμίως. Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει ταυτίσει το όνομά του κυρίως με την Μπάγερν Μονάχου στην οποία είχε πάρει μεταγραφή από τη Μόναχο 1860 στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Με τους "βαυαρούς" στους οποίους αγωνίστηκε από το 1964 έως το 1977 πήρε πέντε πρωταθλήματα και πανηγύρισε τρία διαδοχικά κύπελλα πρωταθλητριών. Παράλληλα είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα το 1972 και το 1976.

Επίσης αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με τους New York Cosmos στο πλευρό του Πελέ, ενώ από το 1980 ως το 1982 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Αμβούργο. Με την Εθνικής Γερμανίας με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 αγωνίστηκε 103 φορές και πέτυχε 14 γκολ.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας την ομάδα της εθνικής ομάδας της χώρας του, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην κατάκτηση του τροπαίου το 1974 και και έγινε ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής ενώ με την Εθνική Γερμανίας είχε φτάσει και στην κορυφή του Euro το 1972.

Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

Το τελευταίο διάστημα είχε αποσυρθεί από τα κοινά τόσο της Μπάγερν όσο και του Γερμανικού ποδοσφαίρου καθώς η κατάσταση της υγεία τους είχε επιδεινωθεί.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις