Ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολών Ιανουαρίου για την καταβολή του επιδόματος 534 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» μίλησε η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη, δίνοντας απαντήσεις γύρω από θέματα όπως οι αναστολές εργασίας Ιανουαρίου, τα ενοίκια σε πληττόμενες και κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει γύρω από την καταμέτρηση ενσήμων λόγω πανδημίας.

Όπως εξήγησε η κ. Τριανταφύλλη ξεκίνησε η διαδικασία των δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ για αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι δικαιούχοι να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ανάλογα με τα τοπικά, τα κλαδικά και το εθνικό lockdown καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μια δήλωση για την περίοδο που είναι κλειστές με κρατική εντολή και δεύτερη δήλωση για την περίοδο που είναι ανοιχτές αλλά πληττόμενες.

Στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή το σύνολο των εργαζομένων δηλώνεται υποχρεωτικά σε αναστολή σύμβασης. Αντίθετα, στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις λειτουργούν αλλά πλήττονται, οι εργοδότες επιλέγουν ποιους και πόσους μισθωτούς θα δηλώσουν σε αναστολή σύμβασης.