ΕΛΛΑΔΑ. Συγκινητική η προσέλευση νέων ανθρώπων ηλικίας 18-38 στην οδό Αριστοφάνους 12, από την Τετάρτη 4 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου στου Ψυρρή με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Humanity Greece. Φάρμακα, τρόφιμα, είδη έκτακτης ανάγκης, τροφές για όλα τα ζώα και χέρια, που δεν σταματούν να δημιουργούν, να προσφέρουν, να μοιράζουν σε όλα τα σημεία της χώρας.

Για τους νέους αυτούς, δεν έχει σημασία να έχουν αλλά να δίνουν.

Με οργάνωση και κινητοποίηση που εκπλήσσει, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, μαγειρεύονται εκατοντάδες γεύματα καθημερινά με πρώτες ύλες που στέλνει η ομάδα του Humanity σε οργανώσεις όπως «Ο Άλλος Άνθρωπος» αφού εθελοντές εντοπίζουν την ανάγκη και τρέχουν βάζοντας το κοινό καλό πάνω από κάθε προσωπικό όφελος.

Πάνω από 250 εθελοντικά οχήματα έχουν ταξιδέψει σε όλο το πύρινο δίκτυο της χώρας μέχρι στιγμής σε χωριά της Εύβοιας και της Πελοποννήσου με ενδεικτικά: Μαντούδι – Λίμνη – Αγία Άννα, Ιστιαία, Αιδηψός, Βασιλικά, Αχλάδι, Πευκί, Ελληνικά, Προκόπι, Ροβιές, Μετόχι, Γούβες, Κόκκινη Μηλιά, Καματριάδες Ευβοίας, Πυρρί, Χώρα Γορτυνίας, Πλάτανος Ολυμπίας, Σπάρτη, Γύθειο, Δωδεκάμετρο, Τρόπαια Αρκαδίας, Τρίπολη, Οιχαλία, Χελιδόνι, Μαγειρά, Νεράιδα, Λάλα, Μουριές, Ξηρόκαμπος, Λιναριά, Καμένα, Κρυονέρι, Κλαδαίο & Πεύκες Ηλείας, Διαβολίτσι, Κάτω και Άνω Μέλπεια Αρκαδίας, Καλαμάτα, Ζευγολατιό Μεσσηνίας.

Κόσμος καταφτάνει ασταμάτητα με σακούλες στα χέρια, με ιδιόκτητα φορτηγά που παραχωρούνται απλόχερα. Εκατοντάδες μηχανάκια από online delivery φέρνουν παραγγελίες ανθρώπων που δεν μπορούν να παραστούν αλλά θέλουν με κάποιο τρόπο να βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων τους.

Την ίδια ώρα εθελοντές φορτώνουν φορτηγά και βανάκια που ετοιμάζονται να κατευθυνθούν σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Με οργάνωση και έλεγχο αποστέλλονται σε κάθε χωριό ξεχωριστά φορτηγά με αγαθά για τις ανάγκες που ζητούνται. Η προθυμία ελληνικών μικρών αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων είναι συγκινητική, παραχωρώντας τρόφιμα, φάρμακα ή φορτηγά για μεταφορά όλο το 24ωρο.

Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων για να δημιουργηθεί ένας κύκλος αγάπης, μια αλυσίδα που δεν τελειώνει, αλλά αναπαράγαγεται καθημερινά. Στα social media στις σελίδες των @humanitygr @act4evoia, @act4peloponnese κοινοποιείται ο τρόπος που μπορούμε όλοι εμείς να συμμετέχουμε.

Η Γεωργία Παράσχου τόνισε: «Το μέλλον μας βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην αγάπη. Στις δύσκολες ώρες που ζει ολόκληρη η χώρα, ας ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας. Συγχαρητήρια για κάθε πυροσβέστη, για κάθε εθελοντή που δίνει τη ζωή του, για κάθε άνθρωπο που προσφέρει από το υστέρημά του, για όλους που δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους ώστε να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε όλοι μαζί ξανά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις