ΕΛΛΑΔΑ. Όταν σημάνει Συναγερμός, πρέπει αμέσως να τρέξουμε να καλυφθούμε στα καταφύγια ή στα ορύγματα, ή σε άλλους κατάλληλους χώρους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Άμυνας.

Οι οδηγοί κάθε τροχοφόρου, που θα βρίσκονται εκείνη τη στιγμή σε κίνηση, πρέπει αμέσως να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους στο δεξιό του δρόμου και μαζί με τους τυχόν επιβάτες τους να τρέξουν και να καλυφθούν στο πλησιέστερο καταφύγιο ή όρυγμα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί που θα κυκλοφορούν πεζοί στους δρόμους ή θα εργάζονται σε οποιαδήποτε εργασία.

Αυτοί που θα βρεθούν στα σπίτια, στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στα γραφεία ή σ’ οποιοδήποτε άλλο χώρο, πριν τα εγκαταλείψουν για να πάνε στα καταφύγια ή άλλους χώρους προστασίας, πρέπει να κλείσουν καλά τις πόρτες και τα παράθυρα, να κατεβάσουν τους γενικούς διακόπτες φωτισμού, νερού, φυσικού αερίου και να σβήσουν καλά κάθε εστία φωτιάς.

Αν υποχρεωθούμε να μείνουμε στα σπίτια μας, πρέπει να καλυφθούμε στα υπόγεια ή κάτω από τις σκάλες ή στα δωμάτια με διπλή ταράτσα, όπως είναι ο λουτροκαμπινές, που είναι από τα ασφαλέστερα μέρη.

Αν βρεθούμε σε δρόμο κοντά σε οικήματα ή τοίχους, πρέπει να απομακρυνθούμε αμέσως, γιατί κινδυνεύουμε από κατάρρευση τους και να καλυφθούμε σε κάποιο γεφύρι αν υπάρχει, ή άλλο κατάλληλο μέρος.

Πριν πάμε στα καταφύγια, στα ορύγματα, στα υπόγεια ή στους άλλους κατάλληλους χώρους προστασίας, πρέπει να πάρουμε μαζί μας κλινοσκεπάσματα , ρουχισμό, πρόχειρο φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα , νερό, ένα ηλεκτρικό φακό και ένα ραδιόφωνο μπαταρίας.

Όλα αυτά τα είδη πρέπει να τα έχουμε ετοιμάσει από πριν.

Δεν πρέπει κανείς να βγαίνει από το καταφύγιο, το όρυγμα, το υπόγειο ή τους άλλους χώρους προστασίας όσο διαρκεί ο συναγερμός.

Τέλος, όταν σημάνει λήξη του συναγερμού, πρέπει όλοι να εγκαταλείψουμε τους χώρους κάλυψης και να επιστρέψουμε στις εργασίας μας.

Μην πλησιάζεις ηλεκτροφόρα καλώδια και να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς ηλεκτρισμό.

Σε σκοτεινά μέρη να χρησιμοποιείς ηλεκτρικό φακό.

Γνωρίζεις αν ηχήσουν οι σειρήνες πολέμου τι πρέπει να κάνεις;

  • 45%
  • 19%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 29%
  • 7%
42 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί