ΕΛΛΑΔΑ. Ο Γιώργος Αναγνώστου, σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα, «πέταξε» για τελευταία φορά στα ουράνια στο μακρινό του ταξίδι για τον Παράδεισο. Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 35 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε με σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Αναγνώστου ταξίδεψε στις ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, πάσχοντας από μία σπάνια μορφή καρκίνου (οσφρητικό νευροβλάστωμα).

Εισήχθη στο Νοσοκομείο MD Anderson στο Χιούστον του Τέξας στις 22 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει επειγόντως θεραπεία.

Παρά το γεγονός ότι γνώριζε και ο ίδιος τη σοβαρότητα της ασθένειας ήθελε με κάθε τρόπο να το παλέψει μέχρι τέλους, όπως και έγινε, δείχνοντας απίστευτη γενναιότητα.

Σε αυτό το πιο δύσκολο διάστημα της ζωής του, ο 35χρονος ιπτάμενος είχε στο πλευρό του πολύ στενούς φίλους του από Ελλάδα και ΗΠΑ

Διακρίνονται από αριστερά οι: Γιώργος Ζομπανάκης, Χρήστος Λέσση, Αλέξανδρος Μπακαλέξης, Γιώργος Αναγνώστου, Πέτρος Ζομπανάκης, Ολγα Κεφαλογιάννη Ζομπανάκη. (Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης)

Σε σχετική ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα», η Όλγα Κεφαλογιάννη με βαθιά συγκίνηση είπε τα εξής για τον Αναγνώστου: «Ο Γιώργος ήταν πολύ αγαπητό άτομο σε όλους, μαχητής, περήφανος, γλυκός, ευγενής, αξιοπρεπής και λάτρης της ζωής με αξιοθαύμαστη δύναμη ψυχής. Αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς που τον γνωρίσαμε έστω και για λίγο και είμαστε ευγνώμονες για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσε. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη στις 21 Φεβρουαρίου σε ηλικία 35 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό σε όλους μας».

Ο Γιώργος Αναγνώστου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαΐου 1988, ωστόσο καταγόταν από τη Δρυμαία Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις