ΜΥΚΟΝΟΣ. Την πρακτική επιχειρηματιών της Μυκόνου που ξεγελούν τους πελάτες και τους χρεώνουν «φιλοδώρημα» χωρίς να τους ρωτήσουν καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος.

Ο δημοσιογράφος του Mykonos Live σε ανάρτησή του στο facebook, εξιστορεί πώς συγγενείς του έπεσαν θύματα και πλήρωσαν ως «φιλοδώρημα» υπέρογκα ποσά ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό σε δυσθεώρητα ύψη. Μάλιστα όπως αναφέρει το υποχρεωτικό «φιλοδώρημα» ήταν στην μία περίπτωση 600 ευρώ και στην άλλη το 20% του συνολικού λογαριασμού. Όπως τονίζει ο Πέτρος Νάζος αυτή η τακτική έχεις ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να προτιμούν άλλα νησιά σαφώς πιο οικονομικά.

«Δυστυχώς εδώ στην Μύκονο έχουμε καταντήσει απατεώνες διώχνοντας τους τουρίστες με την συμπεριφορά μας. Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε στάση γιατί έρχονται και χειρότερα» καταλήγει στην ανάρτησή του

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημοσιογράφου:

«Ας μιλήσουμε για τους κλέφτες της Μυκόνου. Και δεν εννοώ τους διαρρήκτες που κάθε καλοκαίρι ξαφρίζουν βίλες και ξενοδοχεία και που -κακά τα ψέματα- είναι δύσκολο να συλληφθούν αφού το αστυνομικό τμήμα του νησιού είναι υποστελεχωμένο. Αναφέρομαι στους "κυριλέ" κλέφτες, δηλαδή τους επιχειρηματίες που ξεγελούν τους πελάτες χρεώνοντάς τους με υπέρογκους λογαριασμούς.

Πέρυσι το καλοκαίρι ένας ξάδελφος μου από την Κρήτη, ο οποίος σημειωτέον έχει οικονομική επιφάνεια, ήρθε με τους φίλους του στην Μύκονο για ένα bachelor party. Όταν πριν λίγο καιρό που μιλήσαμε τον ρώτησα πώς τα πέρασε, μού απάντησε ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το πόδι του στο νησί γιατί δεν ανέχεται την κοροϊδία. Για να διασκεδάσουν αυτός και η παρέα του επέλεξαν ένα πολύ γνωστό κλαμπ στην Χώρα όπου υπήρχε ελάχιστη κατανάλωση €3.000 για τραπέζι έξι ατόμων. Όμως δεν ήταν η τσουχτερή τιμή του τραπεζιού που τούς κακοφάνηκε αλλά το γεγονός ότι στον λογαριασμό τούς χρέωσαν χωρίς να τους ρωτήσουν το ποσό των €600 ως φιλοδώρημα. Δηλαδή πλήρωσαν συνολικά €3.600. Μου εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν γιατί είχαν έρθει για να περάσουν καλά και δεν ήθελαν τίποτα να τους χαλάσει την ψυχολογία.

Όμως θύματα της νέας μόδας του με το έτσι θέλω φιλοδωρήματος έπεσαν και οι συγγενείς της συζύγου μου από την Ρουμανία, οι οποίοι πήγαν για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο στον Γυαλό και είδαν στον τελικό λογαριασμό ένα επιπλέον ποσό της τάξης του 20%. Αν κάποιος μπει στο TikTok για να δει τις τάσεις του τουρισμού για φέτος, θα διαπιστώσει ότι η Μύκονος δεν είναι πουθενά. Αντιθέτως οι ξένοι αποθεώνουν την Πάρο αλλά και μικρότερα νησιά που δεν έχουν την ακρίβεια της Μυκόνου. Δυστυχώς εδώ στην Μύκονο έχουμε καταντήσει απατεώνες διώχνοντας τους τουρίστες με την συμπεριφορά μας. Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε στάση γιατί έρχονται και χειρότερα».

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις