ΕΥΒΟΙΑ. Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα και καταγράφηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Εύβοια σε διάσημη παραλία του νησιού. Η παραλία γέμισε με σκηνές που επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο για ελεύθερο κάμπινγκ.

Η παραλία Θαψά στον δήμο Κύμης Αλιβερίου, ειδικότερα, καταλήφθηκε από εκατοντάδες σκηνές προς έκπληξη των κατοίκων, που είδαν ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής τους να μετατρέπεται σε ένα άτυπο… καταυλισμό, όπως σημειώνει το evima.

Οι ντόπιοι εκφράζουν προβληματισμό, βλέποντας τη γνωστή «γαλάζια λίμνη», ένα από τα ωραιότερα σημεία της Εύβοιας, να μετατρέπεται σε «γαλάζιο σκουπιδότοπο» αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και προδιαγραφές για την εγκατάσταση κατασκηνωτών στην παραλία και ζητούν οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος, καθώς η συνθήκη αυτή αποτελεί «υγειονομική βόμβα» που διαταράσσει την καθημερινότητα και την αρμονική διαβίωση.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, ο δρόμος για να φτάσει κανείς στη συγκεκριμένη παραλία ήταν μέχρι πέρυσι ένας δύσκολος χωματόδρομος, ο οποίος δεν ήταν κατάλληλος για όλα τα οχήματα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αρμόδιες αρχές έπρεπε να καθαρίζουν και να επιδιορθώνουν εκ νέου τον δρόμο, που χάλαγε τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο πέρυσι τον Οκτώβριο βρέθηκε μια πιο μόνιμη λύση, αφού ένα σημαντικό μέρος του δρόμου, το πιο επικίνδυνο, στρώθηκε με τσιμέντο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις