ΣΠΑΡΤΗ. Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, το κλείσιμο σχολείων, την υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και τη φοροεπιδρομή, οργανώνει η ΕΛΜΕ Λακωνίας με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών του νομού. Επίσης, οι δυο συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Την ίδια ώρα(10:30πμ) απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει και η ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.

Στο απεργιακό της κάλεσμα, η ΕΛΜΕ Λακωνίας σημειώνει τα εξής:

«Απεργούμε όλοι στις 7 φλύαρη

Κάνεις εκπαιδευτικός – κάνεις μαθητής έξω από το σχολειό
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολειό

Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών

Όχι στην κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων

Παιδεία – υγεία – στέγη – ρεύμα – νερό

Δημόσια αγαθά και υπηρεσίες για όλο το λαό

Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους

Κανένας εκπαιδευτικός απολυμένος στις 23 μόρτη

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
Στην κεντρική πλατεία Σπάρτης στις 10.00 πμ.

Οργανώνουμε – συνεχίζουμε τον αγώνα»

ΕΛΜΕ Λακωνίας-ΟΛΜΕ

ΠΑΜΕ: «Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας απαντάμε με ενότητα»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Λακωνίας τονίζει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 7 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας των ΕΠΑΛ στο Συμβούλιο Επικρατείας, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να μην απολυθεί κανείς! Καμία κινητικότητα - καμιά διαθεσιμότητα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γυρίσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ στα σχολεία τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Όχι στο "νέο σχολείο" της ημιμάθειας, της Ε.Ε., των επιχειρήσεων και της κινητικότητας Εκπαιδευτικών- Μαθητών!
• Να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να καταργηθούν τα χαράτσια στα νοσοκομεία, στις συνταγές, στα φάρμακα. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
• Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
• Ένα γεύμα και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλα τα παιδιά. Δωρεάν μεταφορά. Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, ρεύμα και θέρμανση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας απαντάμε με ενότητα: ενιαίος αγώνας εκπαιδευτικών, συνδικάτων, γονιών, μαθητών.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στη Σπάρτη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Λακωνίας στις 10πμ Κεντρική Πλατεία»