Μεγάλη φωτιά σε συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στο Λεήμονα Λακωνίας
ΣΚΑΛΑ. Πυρκαγιά σε συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στους Αγίους Ταξιάρχες Λεήμονος του δήμου Ευρώτα, ξέσπασε 20 λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Μαΐου, όταν και ειδοποιήθηκε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρώτα.
Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα, επανδρωμένα με τέσσερις εθελοντές και δύο στελέχη. Το συντονισμό κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού πυρονόμος Δαμηλάκος Τζανέτος. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε η Π.Υ. Γυθείου η οποία και ενίσχυσε την υπάρχουσα δύναμη με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.
Η φωτιά εξελισσόταν στον εσωτερικό χώρο του εργοστασίου και λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, είχε πάρει διαστάσεις. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση και τον συντονισμό των εθελοντών πυροσβεστών, ωστόσο, η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Στο σημείο βρέθηκε και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ. Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.
Διενεργείται προανάκριση από την Π. Υ. Γυθείου για τα αίτια της πυρκαγιάς.