ΣΠΑΡΤΗ. Το τηλεοπτικό δίκτυο Πελοποννήσου DRtv παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων τα 5 επικίνδυνα σημεία του Εθνικού δρόμου Τρίπολης Σπάρτης.

To πρώτη σημείο στο ταξίδι από την Τρίπολη προς την Σπάρτη εντοπίζεται όταν διασχίζουμε τον οικισμό στη Μανθυρέα. Στενός ο δρόμος, εφαπτόμενη σχεδόν η οικοδομική γραμμή, πεζοί κάτοικοι που κινούνται ακόμα και την νύκτα. Εδώ έχουμε θρηνήσει νεκρούς και τραυματίες.

Το δεύτερο σημείο είναι στο ύψος του Αρδάμη, λίγο μετα την διασταύρωση για Αράχωβα. Εδώ οι δεξιές και οι αριστερές στροφές είναι επικίνδυνες λόγω της ολισθηρότητας. Ιδιαίτερα όταν ψιλοβρέχει σημειώνονται πολύ συχνά δυστυχήματα.

Το τρίτο σημείο είναι η στροφή στο μνημείο των 118 όπου ευτυχώς μετα την τοποθέτηση ανακλαστικών στη διαγράμμιση έχουν μειωθεί τα ατυχήματα.

Το τέταρτο σημείο είναι η λεγόμενη στροφή Κοπίτα, δεξιά κλειστή κατηφορική, την οποία έχει επισημάνει ως θανατηφόρα η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης με ειδική ταμπέλα. Εκεί προ ημερών σημειώθηκε τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό. Η περιφέρεια έχει κάνει παρέμβαση στο οδόστρωμα για να μην είναι ολισθηρό ωστόσο η στροφή παραμένει επικίνδυνη γιατί συνδυάζει πολλά αρνητικά στοιχεία.

Το πέμπτο σημείο είναι ακριβώς στην είσοδο της Σπάρτης στη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα. Εδώ τα δυστυχήματα είναι τραγικά και κάποια θανατηφόρα. Δύο ρεύματα κίνησης αντίθετα συναντώνται πάνω σε κλήση μετά από μεγάλη ευθεία.

Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο είναι πολλές. Ως μόνο δίκτυο όπου κινούνται ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία, ντόπιοι και ξένοι οδηγοί, είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένο. Η παλαιότητά του και οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα το καθιστούν προβληματικό.

Ακόμα και τα νέα τμήματα, όπως η παράκαμψη των Βουτιάνων, θέλουν προσοχή αφενός γιατί εδώ αναπτύσσονται ταχύτητες σε μεγάλες κλήσεις αφετέρου γιατί κανείς δεν γνωρίζει πότε να σημειωθούν οι αναπόφευκτες καθιζήσεις στο οδόστρωμα λόγω σαθρότητας του εδάφους.

Στο ταξίδι λοιπόν ξεκινάμε με το σταυρό μας, ζώνη, μετρημένη ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.
Καλό ταξίδι!