ΣΠΑΡΤΗ. Το notospres..gr από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα των φίλων των Ταγμάτων Ασφαλείας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, ανέδειξε τόσο τη διάσταση του θέματος όσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Δεν αντιλήφθηκαν όλοι την προσπάθεια.

Παρ’ όλα αυτά έχοντας ακράδαντη πίστη στον ρόλο των ΜΜΕ ακόμα και στα θέματα που «καίνε» και λίγοι τα αγγίζουν φιλοξένησε στις σελίδες του τις θέσεις όσων τοποθετήθηκαν για το θέμα, αναζητώντας μάλιστα και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.
Ούτε και τότε αντιλήφθηκαν κάποιοι τον ρόλο του ΜΜΕ..
Έτσι άρχισε να διαφαίνεται μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα ανάμεσα στους διαφωνούντες.

Το τελευταίο δημοσίευμα του notospress.gr αφορούσε στην παρέμβαση του που μας συνιστούσε να ψάξουμε γιατί κάποιοι μας ξεγελούν με ψέματα.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του συμπολίτη μας Βαγγέλη Μητράκου ο οποίος αναφέρει:

« Κύριε Μπόνο,
Σε συνέχεια του «όρκου των ταγματασφαλιτών» που δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας, σας κοινοποιώ και το συγχαρητήριο έγγραφο του αρχηγού των ταγμάτων ασφαλείας συνταγματάρχη Δ. Παπαδόγκωνα προς τον Χίτλερ , για τη διάσωσή του από την απόπειρα που έγινε εναντίον του , το οποίο είναι τρισχειρότερο από τον όρκο του ταγματασφαλίτη . Σας στέλνω , επίσης , και το απαντητικό ευχαριστήριο του Χίτλερ προς τον Παπαδόγκωνα και τους ταγματασφαλίτες καθώς και τη φωτογραφία της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13-8-1944 που το δημοσίευσε , για να μην κουραστούν κάποιοι επιχειρώντας να το διαψεύσουν κι αυτό :

ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ :
"ΟΙ 5000 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΝ ΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙΣΑΝ ΥΠΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΙΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΓΟΝΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΗΠΛΩΣΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑ ΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΣΑΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝ ΑΓΩΝΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΗΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗΝ. ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΕΝΔΕΙΞΙΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΡΜΗΣΙΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΙ’ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΗΛΘΕΝ Η ΔΡΑΞ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΣΩΣΕΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ, ΥΨΟΥΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ: ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ!"ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ :
"ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑ, ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑ, Ο ΦΥΡΕΡ ΕΛΑΒΕ ΓΝΩΣΙΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΜΩΝ, ΤΩΝ 5000 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΓΚΑΡΔΙΩΣ. Ο ΦΥΡΕΡ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΥΜΙΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΝ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ. HEIL HITLER."


Με τιμή
Βαγγέλης Μητράκος


Το notospress.gr σήμερα δημοσιεύει την επιστολή του Λεωνίδα Βρεττάκου, προς τις Γερμανικές Κατοχικές Στρατιωτικές αρχές που έχουν συλλάβει τους 118 Σπαρτιάτες που εκτελέστηκαν στο Μονοδένδρι. Ο αρχηγός του Τάγματος Ασφαλείας «Ο Λεωνίδας» απορεί γιατί οι αδελφοί (4) Τζιβανόπουλοι δεν έχουν ήδη εκτελεστεί…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ -ΤΑΓΜΑ "Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ"

Σπάρτη 23/11/43
Αριθ. Πρωτ. 13
Προς: Την Γερμανικήν Διοίκησιν Σπάρτης
Ενταύθα


«Κατόπιν προφορικής υμών διαταγής λαμβάνομεν την τιμήν να επισρτέψωμεν υμίν συνημμένως την από 22/11/43 αίτησιν του κ. Δημητρίου Τζιβανοπούλου μεθ’ όλων των συνημμένων και αναφέρωμεν ότι ο μεν δύο αδελφοί Δημοσθένης και Ιωάννης είναι ένεργα μέλη του ΕΑΜ, διαφωτισταί και ομιληταί του ΕΑΜ, ανήκοντες εις μαχητικάς ομάδας, οι δ’ έτεροι δύο Σωκράτης και Παρασκευάς ανήκουν εις μαχητικήν ομάδα του ΕΑΜ – ΕΠΟΝ και ενήργησαν την επίθεσιν κατά της οικίας του αρχηγού Ε.Σ. κ. Λεωνίδα Βρεττάκου ένθα εφονεύθη ο Γεώργιος Καργάκος συνάμα δε εκ της οικίας των εγένετο εξόρμησις της επιθέσεως.


Κατόπιν των ανωτέρω άπαντα τα εν τη αιτήσει του πατρός των Δημητρίου Τζιβανοπούλου είναι ψευδέστατα και οι τέσσεροι υιοί του όχι μόνον δεν πρέπει να απολυθούν εκ των φυλακών Τριπόλεως ένθα κρατούνται, απεναντίας δε απορούμεν πώς ούτοι μέχρι σήμερον δεν έχουσιν εκτελεσθεί.»

Ο Διοικητής
Λεωνίδας Βρεττάκος

Στη φωτογραφία Λεωνίδας Βρεττάκος και Αδόλφος Χίτλερ