ΑΘΗΝΑ. Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, μέλη του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακωνίας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν δωρεάν στους χώρους του κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στην Καλλιθέα Αττικής. Την ξενάγηση ανέλαβε ξεναγός του κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η οποία επέδειξε προθυμία να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Η ξενάγηση επικεντρώθηκε κυρίως στην Εθνική Βιβλιοθήκη του κέντρου και στην λυρική σκηνή του κέντρου, από όπου ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εκφώνησε την ιστορική ομιλία του. Η ξεναγός ενημέρωσε τους Γεωργιτσιανους ότι η διαχείριση του κέντρου Πολιτισμού, ανήκει πλέον στο ελληνικό δημόσιο.

Αρκετά μέλη του Συνδέσμου ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν, διότι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστοί λόγω διενέργειας του Ημιμαραθώνιου. Τα μέλη του Συνδέσμου, κατέληξαν στον όγδοο όροφο του κέντρου Πολιτισμού, όπου απόλαυσαν το καφεδάκι τους, με θέα ολόκληρη την πρωτεύουσα. Συντονιστές της ξενάγησης εκ μέρους του Συνδέσμου, ήταν ο πρόεδρος Δ.Σ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αικατερίνη Μπακή.