ΜΑΝΗ. Με λιτές εκδηλώσεις οι φετινοί εορτασμοί στη θέση Βέργα Αλμυρού για την 194η επέτειο της ιστορικής Μάχης της Βέργας, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεταφορά της Ιερής Εικόνας στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, συνοδεία μελών του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας και του πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74». Στο Ηρώο των Πεσόντων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη των Πεσόντων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Σοφία Καπετανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Πελοπίδας Καλλίρης. Τη Βουλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης. Το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Καλογεροπούλου και Β. Καπέλιος, ο εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς, Αντισμήναρχος Δ. Αλλοίμονος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δ. Γιαννημάρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βέργας Γ. Κουρεντζής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας Χ. Αφάλης και ο εκπρόσωπος της Ερανικής Επιτροπής Ανέγερσης του Μνημείου Ι. Καπελούζος.

Οι εκδηλώσεις, την ευθύνη για τις οποίες είχε η Π.Ε. Μεσσηνίας και στις οποίες συνέβαλε ο Δήμος, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.