ΠΑΤΡΑ. Το σχέδιο της επέκτασης του Προαστιακού, στο πλαίσιο πάντα της έλευσης του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου, είναι συγκεκριμένο και έχει εξαγγελθεί από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στην Αχάια Κλάους.

Η ΕΡΓΟΣΕ ανέβασε ένα βίντεο που σκιαγραφεί την πορεία της επέκτασης του Προαστιακού (έτσι το ονομάζει), όταν το σύγχρονο τρένο φτάσει στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Σύμφωνα με αυτό, το τρένο φτάνοντας στην Πάτρα και προτού μπει στον αστικό ιστό θα έχει τρεις στάσεις πάνω στην επίγεια γραμμή, στο Ρίο, τα Μποζαΐτικα και την Κανελλοπούλου.

Εθσερχόμενο στη συνέχεια στην γραμμή της cut and cover βύθισης του (στο ύψος δηλαδή της Κανελλοπούλου), φτάνοντας με λίγα λόγια υπογείως στο κέντρο της Πάτρας, θα έχει άλλες πέντε στάσεις και αυτές είναι οι εξής: Αγυιά, Παναχαϊκή, Άγιος Διονύσιος, Τριών Συμμάχων και Άγιος Ανδρέας.

Από το ύψος του Αγίου Ανδρέα το τρένο θα βγαίνει στην επιφανειακή γραμμή του, με προορισμό το νέο λιμάνι της Πάτρας και έτσι θα συνδέεται με το κομβικό αυτό σημείο για την εμπορική χρήση του, δίνοντας δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη στο λιμάνι, αλλά και στην Πάτρα.

Η διαφωνία των κατοίκων της Πάτρας και του δημοτικού συμβουλίου της (με βάση την ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί πριν μερικούς μήνες), είναι η βύθιση του τρένου να ξεκινάει από το Ρίο. Κάτι που μελετά το υπουργείο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο.

Πηγή:patrasevents.gr