ΜΟΛΑΟΙ. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ζάρακα Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβάσιας Γιάννης Χρήστου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παναγιώτα Κομνηνού, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θάλεια Μπατσάκη, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Χρήστος Χρήστου καθώς και 10 άτομα από τον Άγιο Δημήτριο, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο την παραμονή του εφημέριου Αγ. Δημητρίου Ζάρακα πατέρα Νεκτάριου Κουτσογιαννόπουλου στην Ενορία τους. Στην ίδια ανακοίνωση διαψεύδουν όσα έχουν αναφερθεί στο Notospress, από άλλους πολίτες, σχετικά με τον αντικαταστάτη του απερχόμενου Ιερέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτιάσεις των πολιτών που διαμαρτύρονται τόσο για την απομάκρυνση του εφημέριου όσο και την έλευση νέου, δεν αφορούν στο ήθος και την αρτιότητα του αντικαταστάτη. Τουναντίον, αναφέρονται στην πιστή τήρηση κανόνων από μέρους του κληρικού, την απόλυτη στάση του σε θέματα τάξεως και αρχών. Κάτι δηλαδή που μάλλον τιμή περιποιεί για τον αντικαταστάτη κληρικό, ανεξάρτητα αν η στάση του και συμπεριφορά αυτή, εφόσον επαληθευτεί, δυσκολεύει ή και ξεβολεύει μέρος του Εκκλησιάσματος.

To Notospress ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει στόχος και σκοπός των δημοσιευμάτων, που άλλωστε προκύπτουν όλα μετά από παρεμβάσεις πολιτών και φορέων της περιοχής. Καλεί δε όλους τους εμπλεκόμενους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους αναγνωρίζοντας σε κάθε πλευρά το δικαίωμα να εκφράζει γνώμη και άποψη, ειδικά όταν αυτή δεν θίγει την επάρκεια, την κατάρτιση και το ήθος κανενός.

Απ’ ότι φαίνεται οι ανάγκες Διοίκησης της τοπικής Εκκλησίας επιβάλουν την αξιολογική προαγωγή και μετακίνηση του πατέρα Νεκτάριου Κουτσογιαννόπουλου στους Μολάους και την αντικατάστασή του με έναν, σύμφωνα με αναφορές, λιγότερο διαλλακτικό, Ιερέα. Θα πρέπει δε αμφότερες οι πλευρές να θεωρούν ευτύχημα το γεγονός ότι η Τοπική Εκκλησία έχει μεριμνήσει και προ πολλού εξοικονομήσει ώστε να υπάρχουν ακόμα Ιερείς να διακονήσουν Ενορίες σε μια εποχή, μάλιστα, που οι απαιτήσεις της κοινωνίας θέλουν μεν άψογους Ιερείς ή δε οικογένειες αδυνατούν ή αποφεύγουν να επανδρώσουν την Κοινωνία με ανθρώπους ταγμένους σε αυτή την υψηλή και μοναδική Αποστολή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις