Το σνακ που όλου αγαπάνε και αποτελεί λύση ανάγκης για ένα γρήγορο αλλά και θρεπτικό γεύμα _ τορτίγιες με κοτόπουλο και απαλή σος γιαουρτιού.

Οι τορτίγιες είναι ένα πολύ λεπτό ψωμί που μοιάζει με χειροποίητο φύλλο πίτας. Μας έρχεται από τη μακρινή Βραζιλία και αποτελεί την ιδανική βάση για εύκολα και δημιουργικά σνακ, ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά για 4 μεγάλες τορτίγιες

Για τη γέμιση:

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • ¼ λάχανο λευκό και λίγο κόκκινο - ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι κρασί
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι - πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού:

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη συναρμολόγηση:

  • 4 Τορτίγιες μεγάλες
  • 250 γρ τυρί τσένταρ

Μαγείρεμα και δίπλωμα:

  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με το ψιλοκομμένο λάχανο και το τριμμένο καρότο
  • Σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαραθούν τα λαχανικά
  • Σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμε
  • Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει η γέμιση. Ελέγχουμε αν χρειάζεται κατά το μαγείρεμα να προσθέσουμε λίγο νερό
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού βάζοντας σε ένα βαθύ και στρογγυλό μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουμε μια απαλή, αρωματική σος
  • Όταν έχουμε έτοιμη τη γέμιση ξεκινάμε με τις τορτίγιες αφού ζεστάνουμε το φούρνο.
  • Απλώνουμε στην κάθε μία τορτίγια λίγο τυρί τσένταρ και βάζουμε στο φούρνο για δύο – τρία λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Δεν αφήνουμε παραπάνω ώρα στο φούρνο για να μην ξεραθεί η πίτα και για να μην ξεχειλίσει το τυρί
  • Προσθέτουμε στην τορτίγια λίγο από τη γέμιση και σος γιαουρτιού
  • Διπλώνουμε κλείνοντας από κάτω την πίτα σαν φάκελο για να μη χυθεί η γέμιση

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις