ΣΠΑΡΤΗ. Ομόθυμα καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος της Λακωνίας τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Σπάρτης, κ.κ Δημήτρης Καπονικολός και Θανάσης Καρλαύτης, από ομάδα Ρομά.

Μιλώντας στην κάμερα του notospress.gr, αφού ερωτήθηκε, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «αθλιότητα» και μάλιστα, «εις βάρος ανθρώπων που κατεξοχήν προσπαθούν να βοηθήσουν την υπόθεση των Ρομά».

Διευκρίνισε πως, «…το θέμα έχει να κάνει με άδειες της Λαϊκής Αγοράς, που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να μας δώσει την οδηγία, πότε μπορούμε να δώσουμε άδειες, αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Λακωνίας κ. Στ. Αραχωβίτης, δήλωσε:

«Καταδικάζω απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι δύο Αντιδήμαρχοι Σπάρτης, Θανάσης Καρλαύτης και Δημήτρης Καπονικολός. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία και πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά από τις Αρχές».

Το MέΡΑ25 Λακωνίας ενημέρωσε ότι: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό βίας σε βάρος των Αντιδημάρχων Σπάρτης και τους ευχόμαστε περαστικά μετά από αυτήν την περιπέτεια.

Θεωρούμε και αυτό το περιστατικό - καθώς πάρα πολλοί πολίτες αναφέρουν προβλήματα βίας από την εν λόγω κοινωνική ομάδα - αφορμή για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για την ριζική και μακροπρόθεσμη λύση του ζητήματος αυτού.

Είναι πολύπλευρο το θέμα.

Έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουν ορθά να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς κανενός είδους παρεμβάσεις, τόσο οι Αστυνομικές Αρχές, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών, όσο και οι κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε οι επόμενες γενεές Ρομά να μην θεωρούν φυσιολογικές τις ληστείες και τη χρήση βίας ως μέσο επίλυσης διαφορών.

Καθώς, οι ευθύνες διαχρονικά της πολιτείας για την περιθωριοποίηση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας είναι μεγάλες, μόνο αν δουλέψουμε συστηματικά και με ενδιαφέρον μπορούμε, μακροπρόθεσμα έστω, να εξασφαλίσουμε συνθήκες ηρεμίας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων μας».

Σημειώνουμε ότι το περιστατικό έχει καταδικάσει και ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Νεοκλής Κρητικός.

Δ.Π.

Ειδήσεις σήμερα:

Παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης!

Μοιραία πτώση για 30χρονο άνδρα στον Μυστρά

70€ ανά στρέμμα επιδότηση για τις ελιές Καλαμών

«Η ΔΕΗ δεν φεύγει από τη Μεγαλόπολη - Με νέο ενεργειακό προφίλ διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο»

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αμαλιάδα. Νεκρή μια 23χρονη

Μάχη για τη ζωή! Μήνυμα από την Σπάρτη μιας οικογένειας που δοκιμάζεται (video)