Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Μπράβο ! Τέτοιους αστυνομικούς θέλουμε. Δίπλα στον πολίτη, με συμπόνια και αυταπάρνηση. Οι αστυνομικοί τους οποίους θα αναφέρω παρακάτω, το απόγευμα στις 4 Ιανουαρίου 2018 έλαβαν σχετική κλήση και μετέβησαν σε σπίτι το οποίο φλεγόταν στην περιοχή της Αρτέμιδος Αττικής. Με κίνδυνο της ζωής τους, αυταπάρνηση και αυτοθυσία έσωσαν από το φλεγόμενο σπίτι και από βέβαιο θάνατο ηλικιωμένη 92 ετών, μπαίνοντας οι ίδιοι στις φλόγες και βάζοντας σε κίνδυνο την δικιά τους ζωή.

Για αυτή τους την πράξη, τιμήθηκαν από το σύλλογο των ειδικών φρουρών ΣΕΦΕΑΑ, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αρχιφύλακας Μουρτίκας Αργύριος και υπαρχιφύλακας Σταμουκώστας Σπυρίδων. Η τελετή έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στο αστυνομικό μέγαρο Αττικής και τους απεδόθη το δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός».

Σαν πολίτες είμαστε υπερήφανοι που μας αστυνομεύουν τέτοιοι αστυνομικοί .Μακάρι να τους μοιάσουν και οι υπόλοιποι. Περίπου δύο χρόνια μετά ήρθε αυτή η τιμή από το συμβάν, αλλά καλύτερα αργά παρά ποτέ. Η είδηση κυκλοφόρησε, δυστυχώς, όχι σε μεγάλο βαθμό, στο ίντερνετ και την αναδημοσιεύω γιατί αξίζει και γιατί τίποτα δεν έδειξε κανένα δελτίο ειδήσεων.

Δεν αντιλέγω, πρέπει να δείχνουμε τα αρνητικά του κλάδου της Αστυνομίας αλλά, όμως, πρέπει να λέμε και «μπράβο» στα θετικά. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε μεροληπτικοί και καχύποπτοι.

Άξιοι λοιπόν, μπράβο τους και εύγε!

(*) Μαθηματικός