Συνάντηση του Θανάση Δαβάκη με την προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών, στη Σπάρτη

ΣΠΑΡΤΗ. Με την κ. Νότα Κοντογιάννη, προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 16/1, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Η κ. Κοντογιάννη ανέλυσε στον κ. Δαβάκη τις λειτουργικές δυσκολίες που προκαλεί η υποστελέχωση της υπηρεσίας μετά και τις πρόσφατες μετακινήσεις προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις των ασφαλισμένων.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν προκειμένου τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στη Λακωνία να καταστούν πιο λειτουργικά και αποδοτικά.

Ο κ. Δαβάκης διαβεβαίωσε την κ. Κοντογιάννη ότι έχει εικόνα της κατάστασης τόσο στο υποκατάστημα Μισθωτών Λακωνίας, του οποίου οι αρμοδιότητες πρόσφατα επεκτάθηκαν και στην εξυπηρέτηση των αγροτών του Νομού, όσο και για το Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Λακωνίας και το σημαντικό έργο που προσφέρει στους επαγγελματίες του τόπου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι η μεταβατική περίοδος που διανύουμε στο ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας επιβαρύνει το προσωπικό του ΕΦΚΑ που υπηρετεί στη Λακωνία. Πρωτίστως, όμως, δημιουργεί προβλήματα στους Λάκωνες ασφαλισμένους, οι οποίοι δίνουν αγώνα στις ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Έχω επανειλημμένως αποτανθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του περιβόητου νόμου Κατρούγκαλου και ταλανίζουν μέχρι σήμερα τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και ολόκληρη την κοινωνία.

Θα συνεχίσω να πιέζω προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να επιλυθούν όλα τα λειτουργικά προβλήματα του ΕΦΚΑ στη Λακωνία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε σε ποιους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες!

Αμαλιάδα και Κυπαρισσία τιμούν τον πολιούχο τους Μέγα Αθανάσιο (video)

Κορωνοϊός: 237 νέα κρούσματα, 320 διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

Τροχαίο με εγκατάλειψη στην Πάτρα

Κρούσμα Covid-19 στο προσωπικό του Δήμου Σπάρτης

Φαινόμενο! Η ψυχρή δολίνη στην Κεχρωτή Αρκαδίας!